1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Keyboard Issues

Discussion in 'Rescue Squad Help' started by OneTenderRebel, Jul 29, 2010.

  1. OneTenderRebel
    Offline

    OneTenderRebel New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hampton Falls, NH
    Ok so I feel like a total boob (yes I called myself a boob) for not knowing how to fix this issue but here is what I got....

    Ok so both the stock android keyboard and my HTC ime keyboard are doing this whenever I try to type text into a field. You know how when you type text into a field it will pull up a dedicated magnified box to type in, well mine is not doing that, it is trying to type in the box that is actually on the webpage which makes it difficult to see and sometimes impossible to see what I am typing. I have looked all through the keyboard settings and can't seem to find any sort of setting to remedy the problem. Any help here would be greatly appreciated. This is on the touchscreen keyboard not the physical one btw.
  2. OneTenderRebel
    Offline

    OneTenderRebel New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hampton Falls, NH
    anyone? Bueller, Bueller?
  3. alucard9114
    Offline

    alucard9114 New Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    645
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San diego Cali baby
    sorry for being off subject but cant find the answer anywhere how do you change
    the keyboard?
  4. OneTenderRebel
    Offline

    OneTenderRebel New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hampton Falls, NH
    you mean install the HTC keyboard on your droid? It's pretty simple actually, are you rooted? If so there is a great website you can create your own keyboard. http://www.gimpsta.com/themer/ register and you can download your keyboard and place it on the sd card and use an app like astro to install it.
  5. alucard9114
    Offline

    alucard9114 New Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    645
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San diego Cali baby
    No i hate the htc keyboard.I am trying to get rid of it thanks for the website
    im on ultimate droid 5 rooted
    Last edited: Jul 29, 2010
  6. OneTenderRebel
    Offline

    OneTenderRebel New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hampton Falls, NH
    Sorry to bump this again but this issue is driving me insanse. I really don't want to have to do a factory reset just to fix this unless it is my last case scenario.
  7. jstafford1
    Offline

    jstafford1 Super Moderator

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,057
    Likes Received:
    127
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    Mine does this in portrait. If I switch to landscape I get the dedicated box you describe. I'm running stock 2.1 atm so not sure if there is a fix.

    Sent from my Droid using interplanetary communications that neither you or I could possibly understand. Cheers.