[KERNEL] Kernel (deprimed_test) - Break It If You Can

Discussion in 'Droid Kernels' started by prime, Feb 22, 2011.

  1. DMal9782

    DMal9782 Member

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Brooklyn, NY
    Ratings:
    +0
    for the record prime, as per the 3g drop issue over in the winner00 build thread, it's def NOT deprimed, I've had 3g drop out after a call with 4 diff kernels today, clearly whatever fix they implemented for most people broke it for me, as I never had 3g issues before they "fixed" it
     
  2. bassman76

    bassman76 New Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Also, to help me break down 20overclock, is my labeling remotely correct here? Danke!
     
  3. prime

    prime Kernel Developer
    Premium Member Developer

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    1,936
    Likes Received:
    71
    Trophy Points:
    143
    Location:
    Florida
    Ratings:
    +74
    Code:
    echo "6 250000" > /proc/overclock/freq_table
    echo "1 250000000 28" > /proc/overclock/mpu_opps
    
    echo "5 400000" > /proc/overclock/freq_table
    echo "2 400000000 34" > /proc/overclock/mpu_opps
    
    echo "4 550000" > /proc/overclock/freq_table
    echo "3 550000000 38" > /proc/overclock/mpu_opps
    
    echo "3 700000" > /proc/overclock/freq_table
    echo "4 700000000 50" > /proc/overclock/mpu_opps
    
    echo "2 850000" > /proc/overclock/freq_table
    echo "5 850000000 58" > /proc/overclock/mpu_opps
    
    echo "1 1000000" > /proc/overclock/freq_table
    echo "6 1000000000 64" > /proc/overclock/mpu_opps
    
    echo "68" > /proc/overclock/max_vsel
    echo "1100000" > /proc/overclock/max_rate
    
    I believe your script may have been correct but am not certain. Highlight this script, chrome to phone it to your clipboard, paste it into your 20overclock and reboot.
     
  4. jengas kahn

    jengas kahn Member

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Messages:
    259
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    upstate
    Ratings:
    +1
    i tried setting my lowest slot to 185 mhz, but it's not letting me for some reason...
    i edited the 20overclock script, and the 185 slot does show up in cpu settings, but when i choose it, back out of cpu settings, and then go back in, it shows 250 as being selected. hmm...
     
  5. bassman76

    bassman76 New Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I used WordPad, copied it back from SDcard to init.d. will try something different in a minute, nothing is changing, except the file.
     
  6. prime

    prime Kernel Developer
    Premium Member Developer

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    1,936
    Likes Received:
    71
    Trophy Points:
    143
    Location:
    Florida
    Ratings:
    +74
    You can't use wordpad/notepad, use notepad+ or another Linux compatible windows text editor.
     
  7. prime

    prime Kernel Developer
    Premium Member Developer

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    1,936
    Likes Received:
    71
    Trophy Points:
    143
    Location:
    Florida
    Ratings:
    +74
    Thanks for letting me know.
     
  8. bassman76

    bassman76 New Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Ok, thanks for that. Just installed Chrome, ChromeToPhone (addon and android app). Did as u said, same stuff. Gotta go to work now, will try more later, lol. Thanks again. :) Will report back.
     
  9. mikespe

    mikespe Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    601
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    Could someone explain the overclock command?
     
  10. LVGDroidFan

    LVGDroidFan Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I agree Prime, I've tested three kernels besides yours on 7.0.2 (including stock) and 3g is dropping regularly, which it wasn't for a long time on the nightlies. The 3g fix clearly broke 3g for a lot of people.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  11. DMal9782

    DMal9782 Member

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Brooklyn, NY
    Ratings:
    +0
    strangely enough, I've found toggling WiFi on and off (even if there's no network to connect to) bring my 3g back
     
  12. HalosGhost

    HalosGhost New Member

    Joined:
    Mar 20, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    USB Connection

    Prime,

    Just letting you know that as of CM7.0.2 - Deprimed 19, attempting to connect the phone to a computer through USB fails. I press "Turn on Storage," the loading spinner goes for a while, and then it just returns to the button saying "Turn on Storage."

    I don't remember having had this problem before with your kernel. But honestly, it's been a while since I've tried to use it. As a side-note, I have dropbox up and running, and adb isn't broken. So, if necessary, I can still get files from my computer to my phone and vice versa, but being able to mount the SD through USB is very handy.

    If you have any thoughts on how I can fix this, they would be much appreciated, as is all your work!

    -HG
     
Search tags for this page

deprimed kernel

,
deprimed kernel droid
,
directory non existent error in link2sd
,
directory nonexistent link2sd
,
droid1 deprimed test
,
fiops vs sio
,
link2sd directory nonexistent
,
link2sd failure directory nonexistent
,
primed kernel
,
yaffs2 cannot allocate memory