just updated to GB...is it hard to upgrade from 588 to 595?

Discussion in 'Motorola Droid X' started by murfeezlaw, May 20, 2011.

  1. murfeezlaw
    Offline

    murfeezlaw New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    hey guys, i'm trying to get Netflix to work on my (unrooted)Droid X. I got the app to work but when i play a movie it just goes to a black screen and doesn't play. i've heard that i have to be on version 595. i checked my version and i'm on 588. Is it difficult to upgrade to 595? Is there a step by step list out there somewhere? i've read i need to use Clockwork and Boostrapper but as a newbie i'm not sure what that means?

    Eventually i plan on rooting my phone so i can create a mobile hot spot with my droid without having to pay the rediculous $20 charge that Verizon is charging.
     
  2. Shad0www
    Offline

    Shad0www Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    To upgrade you would have to use gingerbreak to root then install D2 bootstrapper then download and flash .595

    Or

    You could just download this netflix app http://goo.gl/FPEF4 that has new device check disabled and it should work. To download you need to have an xda account so just sign in or create an account.

    EDIT: Here's a link to the thread containing the modified apk along with the original. http://goo.gl/49ppJ

    Sent from my DROIDX
     
    Last edited: May 20, 2011
  3. murfeezlaw
    Offline

    murfeezlaw New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I already tried installing that netflix app. It installs fine but when I go to stream all I get is a blank screen. I've read very few people are having success w Netflix on version 588. That's why I wanted to get to version 595. If I have to root first it won't be a problem.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  4. TheGoodKid
    Offline

    TheGoodKid Member

    Joined:
    Dec 10, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I tried it before too, but I just tried that one and it works! Streaming Netflix now on my unrooted Droid X. Thanks!

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  5. murfeezlaw
    Offline

    murfeezlaw New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Very cool. I can't wait to get it working on mine. Are you on Gingerbread? And if so are you on 588 or 595?

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  6. TheGoodKid
    Offline

    TheGoodKid Member

    Joined:
    Dec 10, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Nope. Nothing. I'm on stock Froyo 2.2.1.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  7. murfeezlaw
    Offline

    murfeezlaw New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yeah I heard it's working on Froyo but heard mixed things about it working on GB...especially version 588

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  8. StampyG
    Offline

    StampyG New Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks, for the link. Netflix is working now on my froyo 2.2 droid x, not rooted!

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  9. Shad0www
    Offline

    Shad0www Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Well if you want root and want to flash .595 then you can go here http://goo.gl/pmprH and download gingerbreak and follow the instructions to root.

    Then go here http://goo.gl/0PGiW and download .595 and follow the instructions on how to flash. A wipe of data and cache is always recommended.

    Sent from my DROIDX
     
  10. murfeezlaw
    Offline

    murfeezlaw New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    ok, so i rooted my DX...588...i installed Titanium and backed up...installed Droid 2 Bootstrapper...backed up.

    I downloaded 595-Deodexed.zip from New Leak and Official upgrade Path to Gingerbread

    a couple of questions...do i copy the zip file to the root directory of the sdcard? then use Droid 2 Bootstrapper to boot to Clockwork Recovery and "install zip from sdcard"?

    do i really have to wipe data/factory reset? is there anything i'm missing?
     
  11. brad92
    Offline

    brad92 Silver Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    4,496
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    153
    Location:
    TEXAS
    Ratings:
    +16
    Its easier than installing .588. Just copy the zip file to your SD card, install the zip, do a factory data wipe for good measure and then reboot. Its that simple. Use the DROID2 bootstrap.

    Sent from my DROIDX
     
  12. murfeezlaw
    Offline

    murfeezlaw New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    i'm already on .588. can i install .595 over .588? this is gonna be a stupid question i do a data wipe after i install? and how do i get my data back...restore with Titanium? sorry this is my first time...lol
     
  13. Brennan_Huber
    Offline

    Brennan_Huber Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    310
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    Location:
    TN
    Ratings:
    +11
    Yes just wipe date/factory reset and install the .495 and reboot and your good.
    And yes back up titanium or mybackup.

    FreeMyMoto!!!
    FreeMyMoto!!!
    FreeMyMoto!!!
     
  14. murfeezlaw
    Offline

    murfeezlaw New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    hmmmm i just got an error on the install...

    assert failed: getprop("ro.product.device") ==" cdma_shadow"
    E:Error in /sdcard/update.zip
    (status 7)
    Installation aborted.

    crap...not sure what to so from here
     
  15. Brennan_Huber
    Offline

    Brennan_Huber Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    310
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    Location:
    TN
    Ratings:
    +11
    Mhmm try it again do a factory reset again and flash .588 and then .595.
    See if that works

    FreeMyMoto!!!
    FreeMyMoto!!!
    FreeMyMoto!!!