Just rooted eris.....help

Discussion in 'HTC Droid Eris' started by hondabomdc5, Mar 6, 2011.

  1. hondabomdc5
    Offline

    hondabomdc5 Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +1
    So i just rooted my eris with the one click app. Got root, then i flashed the kaos rom. Well i saw there was a gingerbread rom so i downloaded that to my sd card and went into recovery and i didnt see the gingerbread rom that i downloaded. Here is the ROM that i downloaded.... [ROM][3/5/2011] GSB v1.9 | GingerBread 2.3.3 [CM7.0.0 RC1 NIGHTLY] - xda-developers .

    I used to have a rooted droid OG. When i flashed new roms i had to go to sprecovery and do a update.zip. Do i need to save the rom as an update.zip and do it the same way or what? I really wanna get this gingerbread rom on here now but i need somebodys help. thanks
     
  2. Bob Dammit
    Offline

    Bob Dammit DF Super Moderator

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,709
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    68
    Location:
    N 42° 05.183 W 079° 10.914
    Ratings:
    +17
    Did you download it on your phone, or on your computer and transfer it to your phone?
     
  3. hondabomdc5
    Offline

    hondabomdc5 Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +1
    downloaded it from my phone onto my sd card.
     
  4. Bob Dammit
    Offline

    Bob Dammit DF Super Moderator

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,709
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    68
    Location:
    N 42° 05.183 W 079° 10.914
    Ratings:
    +17
    Check your "download" folder on your sd card. The ROM needs to be on the root of your card, not in a folder.
     
  5. hondabomdc5
    Offline

    hondabomdc5 Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +1
    thats right..... i totally forgot about that.....thanks for the help.... lets see if i can get it now
     
  6. Bob Dammit
    Offline

    Bob Dammit DF Super Moderator

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,709
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    68
    Location:
    N 42° 05.183 W 079° 10.914
    Ratings:
    +17
    No prob, Im glad it was a simple issue!
     
  7. hondabomdc5
    Offline

    hondabomdc5 Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +1
    can i put different kernels on this rom? i want to try and find some kernels that will improve battery life
     
  8. spc_hicks09
    Offline

    spc_hicks09 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    1,157
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Marion, OH
    Ratings:
    +34
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy S3
    Twitter:
    spc_hicks09
    you can flash a new kernel to your device, be extremely careful though!!!! Flashing a kernel is a very common way to turn your eris into a paperweight. always do a nand backup before flashing anything !!!!!!!!!!!
     
  9. beamer182
    Offline

    beamer182 New Member

    Joined:
    Feb 17, 2011
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    my question is, how do you restore a nand backup after you flash a faulty kernal that bricks your phone? is it even possible?
     
  10. hondabomdc5
    Offline

    hondabomdc5 Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +1
    ok so i guess i wont flash a kernel, ill just live with this one. HOwever, i have noticed that with this rom....whenever i try to open up setcpu to overclock my eris.....the phone freezes and i have to do a battery pull.... anyone else get this? also, its been a longggg time since ive done a nandroid backup when i had my og droid....so could somebody refresh my memory as to how to do one?
     
  11. spc_hicks09
    Offline

    spc_hicks09 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    1,157
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Marion, OH
    Ratings:
    +34
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy S3
    Twitter:
    spc_hicks09
    Your post is lacking in detail a little so let me ask a few questions first.
    Is your phone bricked?
    Are you able to get to Recovery?
    What kernel are you trying to flash?

    Now for an answer, if you flash a kernel that messes up your phone (bootloops, won't boot to the main screen), if you are using Amon-RA recovery just boot in recovery with vol down+end, Select "nand backup/restore", select "nand restore", choose your nandbackup that you want to restore and wait for it to finish.

    Most posts about kernels have instructions on how to flash them correctly. As long as you follow those instructions you should be fine. Just make sure you read through the entire thread, watching to see if people report problems with it. As for setcpu, it sounds like you're just trying to overclock too high, what are you trying to set the device at? To do a nand backup, just reboot into recovery with vol down+end. I only know how to do this with Amon-RA recovery so if you have clockworkmod, this process may be different. After you reboot into recovery, select "Nand Backup/Restore", then select "Nand Backup" and wait for the process to finish!
     
    Last edited: Mar 13, 2011
  12. hondabomdc5
    Offline

    hondabomdc5 Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +1
    i figured it out.... thanks for the help though. im going to try to unistall and reinstall setcpu and then see if that fixes anything
     
  13. debraclarke85
    Offline

    debraclarke85 New Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Can somebody please tell me the best method to use to root my Droid Eris. Thanx

    Sent from my Eris using DroidForums
     
  14. mamawm
    Offline

    mamawm Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    509
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    mississippi
    Ratings:
    +3
  15. debraclarke85
    Offline

    debraclarke85 New Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Ok thanks ima try that n ill keep u posted on how it went. Thanks lots!

    Sent from my Eris using DroidForums
     
Search tags for this page
amon ra recovery canadian s4
,
cwm on htc droid eris
,

htc droid eris in start up loop

,
ra eris v1.6.2 options volume
,
root htc6200