Just installed GB...now the sync icon is in the notif. bar and won't go away?

Discussion in 'Motorola Droid X' started by Delirious17, Mar 28, 2011.

  1. Delirious17

    Delirious17 Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Just curious why and perhaps a way to get rid of it? :)
     
  2. Technoman

    Technoman Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    976
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Dallas TX
    Ratings:
    +0
    Perhaps it is syncing all of your APP's and such?
     
  3. Jejackson

    Jejackson Member

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    122
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    syncing usually takes a couple of hours
     
  4. andylulzyou

    andylulzyou Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    553
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Did you wipe Data? This problem seems to be cropping up with people who didn't wipe before install.

    Settings ---> Privacy ---> Factory Data Reset


    I'd wait and make sure all of your apps are done sync'ing though
     
  5. qman66

    qman66 Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Brooklyn
    Ratings:
    +0
    This was happening on apex for a while. I figured out how to stop it by freezing contacts sync in titanium
     
  6. Delirious17

    Delirious17 Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I hate having to wipe since it's such a pain to me to reset everything the way I want it to be...but if that'll do it then oh well...that's the way of the Droid!

    Thanks all!:icon_ banana:
     
  7. kelms

    kelms New Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thank you! That did it for me.
     
  8. brewcrewwheels

    brewcrewwheels Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Highland Park, NJ
    Ratings:
    +0
    how can you freeze anything in titanuim without root?
     
  9. 13th angel

    13th angel Developer Developer

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Auburn, Alabama
    Ratings:
    +1
    You can't because it wont let it start.

    Sent from my Liberated D2G
     
  10. brewcrewwheels

    brewcrewwheels Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Highland Park, NJ
    Ratings:
    +0
    that's what i thought, but i was curious when the post above said it worked for him. i guess he meant in apex
     
  11. wrightperspective

    wrightperspective Member

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    315
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    ATL
    Ratings:
    +1
    I can hit the menu button and go into preferences but I can't find where to freeze contact sync. Where is that in Titanium?
     
  12. kelms

    kelms New Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    First, I have root. I found this problem googling my problem. I did not install GB.

    Used Z4 root
    Titanium > Backup/Restore > Scroll to "ContactsSync" > long press on it > Choose Freeze
     
  13. wrightperspective

    wrightperspective Member

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    315
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    ATL
    Ratings:
    +1
    Well, my friend, it seems as though you may be in the wrong thread since this problem relates to the Gingerbread download. But at least you found a solution for Froyo. :)
     
  14. wrightperspective

    wrightperspective Member

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    315
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    ATL
    Ratings:
    +1
    Has anyone figured out a way to stop the sync other than doing a factory reset? Also, has anyone had the sync notifier up there and actually reset and had it go away?
     
  15. hemorrdroid

    hemorrdroid Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    735
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Missouri
    Ratings:
    +0
    If you go to Settings>Applications>Manage Applications>All do you see Sync Service? Maybe try Clear Data? I'm not on an X right now, but thats what shows on my TB.
     
Search tags for this page
android phone icon sync won't go away 2013
,
android sync icon will not go away
,

android sync symbol always on

,
android sync symbol always on 2013
,

droid sync icon always on

,
droid x2 constantly syncing
,

get rid of sync icon android

,
sync icon always on android
,
sync icon won't disappear android
,
sync icon won't go away on android