Just got the droid 2 global what do i need to know?

Discussion in 'Droid 2 Global Roms' started by Joshmichael91, Apr 22, 2011.

  1. Joshmichael91
    Offline

    Joshmichael91 New Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    138
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just got a Global as a replacement for the original droid 2. Is there anything special I need to know about installing ROM's, SBF'ing, etc that would be different from the original droid 2??
  2. kingsway8605
    Offline

    kingsway8605 New Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    478
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Nope. Same deal. Make sure you flash the correct bootloader version.

    Sent from my DROID2 using Tapatalk
  3. Joshmichael91
    Offline

    Joshmichael91 New Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    138
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    what version SBF is the D2G currently running on?
  4. chrisl20
    Offline

    chrisl20 New Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    wichita, ks
    Um...yah, I wouldn't flash any d2 roms to your d2g....if you want to...better have rsdlite and tbh's d2g sbf....ull have an update after the sbf, but its just a small patch..
  5. Joshmichael91
    Offline

    Joshmichael91 New Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    138
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    are there any ROM's available for the d2g?
  6. bdsullivan76
    Offline

    bdsullivan76 New Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    602
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Get familiar with team grd's romer tool. It is the only way to use a limited number of d2 roms. With some work liberty 2.0.1 runs great on it. You will need rad version 4.9 and the corresponding drivers to sbf if needed.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  7. Joshmichael91
    Offline

    Joshmichael91 New Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    138
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    When you say 'with some work' what does that mean?
  8. chrisl20
    Offline

    chrisl20 New Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    175
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    wichita, ks
    Im pretty sure he means more trouble than its worth...I don't think any of the sensors work yet....just got the backlight to turn on.....for the d2g, there r a couple slimmed stock roms out like grd, fenom, and another....or there's fission...fission rom manager will help you w all of that tho....its what I run every now n then....it just hasn't been tweaked or updated in a cooooooool minute
  9. bdsullivan76
    Offline

    bdsullivan76 New Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    602
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Read the first 5 pages of 13th angels post in the get r done area about the romer and liberty 2.0. Its all exlained there.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  10. 13th angel
    Offline

    13th angel Developer Developer

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Auburn, Alabama
    Short version of the work needed to make liberty work:

    flash liberty
    flash romer
    replace script in liberty folder of sd card with one in the thread bfsullivan76 mention

    thats about it, not alot but it gets to be annoying....
  11. worldofross
    Offline

    worldofross New Member

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mentor Ohio
    and speaking from experience, do a full backup of your D2g before doing anything. including installing appsm replacing your rom, and rooting.. gives you a point to go back to if you screwup your phone...