just bought micro_sd64gb

Discussion in 'RAZR HD and RAZR HD MAXX Support' started by roach, Nov 10, 2012.

  1. roach
    Offline

    roach Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    241
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    So. Florida
    Before I put this card in my phone should I transfer my files over using my reader,or put card in phone then move files over.
    Thank's
  2. bkdodger
    Offline

    bkdodger DF Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 13, 2011
    Messages:
    3,377
    Likes Received:
    587
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Brooklyn, New York
    I recently used a 32GB card.. I took all the pics from Nexus to computer.. Then dragged them into a folder onto sd card... Should be no problem...

    °BK's pure G-Nex°
    1 person likes this.
  3. 94lt1
    Offline

    94lt1 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    11,472
    Likes Received:
    672
    Trophy Points:
    113
    Location:
    SE TX
    Like bkdodger said, you can do it that way or you can copy all of your pics into a single file on your devices hard drive, all of your other files into a single folder on the phone as well... remove the old SD, Insert the new sd, format the new SD car inside the device..

    IMHO you should always format the SD in its intended device... then just transfer all of the files over to the micro sdcard...

    You might want to use a file explorer, but I prefer to use my files... its all personal preference :)
  4. kodiak799
    Offline

    kodiak799 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    4,831
    Likes Received:
    226
    Trophy Points:
    63
    The transfer will probably be a fair bit faster in your computer SD slot. But as mentioned, you should format in the phone, first.
  5. roach
    Offline

    roach Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    241
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    So. Florida
    I used all of my sd cards 16,4,and 32 and they all work with my phone,I think I got bad information when guys were saying 64gb worked unless I bought the wrong card.
    I bought a 64gb micro SDXC HD CLASS10 should this work in my RAZRMAXX HD

  6. 06M6TorridGTO
    Offline

    06M6TorridGTO New Member

    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The RAZR MAXX HD is advertised as supporting up to 32 GB microSDHC. I would not buy a 64 GB card thinking it would work unless you can return it or have other uses for it. I am going to get one for my GoPro anyway so I will try it then. Some I guess have said that it worked but I'm not sure as I havent tried it.
  7. roach
    Offline

    roach Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    241
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    So. Florida
    I transfered the files to the sd card on my computer first then put the card in my phone,to be honest I don't no why I got a 64gb micro_sdcard a 32 would of been fine.I got a good deal on it at the time and that had something to do with it.As I begun to try and move files over using the App to SD program I noticed it did not work,I tried a few others and they failed also,so if there is a program out there let me no.Thanks
  8. Raw Dodge
    Offline

    Raw Dodge New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    270
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    I used my sandisk 64gb card in my razr with no problems,the same card is in my S3 now, without issues. Like was mentioned put the new card in the phone it will be used in, format it in the phone , then transfer copied files to it from your computer.

    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
  9. Veritas99
    Offline

    Veritas99 New Member

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I just installed a 64gb class 10 card without any problems. I had to format it via the Maxx HD, not my computer. When I used double twist to transfer my music over, everything worked fine.
  10. roach
    Offline

    roach Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    241
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    So. Florida
    thank you for that help,i think i figured it out now everything works perfect now all i have to do is figure out how to use all 77 gigabytes that i have left.32 would have been enough.
    THANK'S
  11. 06M6TorridGTO
    Offline

    06M6TorridGTO New Member

    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    great to know!! I cant wait to get my 64 gb card so I can try it out. That was my biggest concern buying this phone over the S3 so it it works, I will be more than happy that I got this phone instead.
Search tags for this page

i just bought a verizon droid razr and it did not come with

,

sd64gb hd