Isssue on Sapphire 1.1.0

Discussion in 'cvpcs' started by NCREDIBLE DROID, Sep 3, 2010.

  1. NCREDIBLE DROID

    NCREDIBLE DROID Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Washington, DC
    Ratings:
    +0
    I just downloaded version 1.1.0 and I tried to download Google Sky Map and Google Search but it wouldn't let me. Any solution to how I can get them?
     
  2. Eschy

    Eschy Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    218
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    im having the same problem with the google search, i tried removing the apk and that turned out to be dumb because i dont have a search app lol, havent tried sky map. Another problem i am having is installing the updated gmail that was leaked.
     
  3. SamuriHL

    SamuriHL Developer Developer

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    4,089
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +33
  4. NCREDIBLE DROID

    NCREDIBLE DROID Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Washington, DC
    Ratings:
    +0
    Yeah....hopefully he can add apps2sd also.
     
  5. SamuriHL

    SamuriHL Developer Developer

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    4,089
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +33
    Oh, no, I meant update the post I linked to. :)
     
  6. NCREDIBLE DROID

    NCREDIBLE DROID Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Washington, DC
    Ratings:
    +0
    Okay....i'll add apps2sd as a request....from the link you posted. I don't really care about Google Sky Map.
     
  7. Luv.that.root

    Luv.that.root New Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Kingwood
    Ratings:
    +0
    Looking for some help. Some silly missing file error in metamorph. So all my theme attempts are fail, and I know you genius people know the fix or thread!

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  8. Tanknspank

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Location:
    North Carolina
    Ratings:
    +0
    Check the names of the files in /system/app.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  9. Mr. Orange 645

    Mr. Orange 645 Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Southwest MO
    Ratings:
    +0
    Ok. Sapphire installed perfectly. I went back and installed the google apps files. When I rebooted, it started up fine, and slid to unlock, and it opened to the "Touch Android to Begin" screen. I thought, no biggie, just gotta reregister it for some reason. When I touched the Android, he would only flash white, and nothing else would happen. Two reboots, and still nothing. Flashed back to a recovery file, then reinstalled Sapphire...again no problems. NOT trying the google apps again until someone can tell me what I did wrong.

    Battery was at 80%
    I'm def rooted
    started with Froyo FRG10B before installing Sapphire.
     
  10. bgill55

    bgill55 Silver Member Theme Developer

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,344
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +8
    Flash Rom update, Gapps update, Reboot!! in that order!!!
     
  11. Jejackson

    Jejackson Member

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    122
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I have no issues yet with 1.1. Why install search from market if you already have it with the ROM? New gmail installed with no issues as well. 1 minimal gripe...the 50% battery image is 3/4 green...

    How hard would it be to get album art in lock screen while music playing, similar to mixzing but with a landscape view...?
     
  12. Mr. Orange 645

    Mr. Orange 645 Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Southwest MO
    Ratings:
    +0
    Roger that! I'll try it when I get home from work. If I want to add the OC kernal, do I do that before a reboot as well? Flash the ROM, the Apps, the Kernal, then reboot?

    I've been using the SPRecovery Reboot screen to install update.zip from the SD card, which is the method described on the Sapphire page. How do I access the SD card prior to rebooting to switch out the update.zip file?

    Sorry, I know, these are newbie questions, and I hate being this ignorant coming from a platform I was very proficient with, but I read different threads and forums, and articles last night till my eyes bled. I'm sure I missed it somewhere.

    Thanks again, bgill.
     
  13. RW-1

    RW-1 Silver Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    2,249
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Nazareth, PA
    Ratings:
    +1
    Definately, for those who need expansion on that ...

    Leave your droid hooked to USB on your computer.

    Boot to SPR (for my example I use SPR) and enable usb mass storage

    Upload the sapphire and the gapps files to the sd card.

    Use your computer to then rename the sapphire file to update.

    Use SPR to wipe cache, then factory reset, then install, allow update zip install, then have it install the update file.

    When done - RE Enable usb mass storage, DO NOT REBOOT.

    Delete the update file, and rename the gapps file TO update.

    Disable usb mass storage (don't really know if you need to, but I do)

    Allow update zip install and install that one.

    NOW you can reboot.

    You have just flashed both,and on boot you will have sapphire AND your Gapps without having to shutdown and reboot, etc.
     
  14. Mr. Orange 645

    Mr. Orange 645 Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Southwest MO
    Ratings:
    +0
    Thanks, RW. That worked perfectly. sometimes you just have to talk to me like I'm five.
     
  15. schmaltzy

    schmaltzy Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I was having the same problem with touching the little droid after installing gapps. I would push it but nothing would happen.

    I do everything through ROM manager but it wouldn't update through that. I just put the update on my phone, installed through recovery, then rebooted. Seemed to work fine. Went to install the gapps and had the same problem you were talking about.

    I just flashed back to my current backup then. Seems like there are some issues with installing the update for some people. I'm running good with 1.0 so I think I'm gonna stick with it.