Is this ok before I go on?

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by kombat, Oct 1, 2011.

  1. kombat
    Offline

    kombat New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm wanting install a ROM to my OG Droid but am seeing some things that don't mesh with what I'm reading online so I want to make sure everything is ok.

    I installed ROM Manager and did a backup. That went fine. But now everytime I try to do anything in ROM Manager it reboots and just sits at the screen with the warning triangle with a phone laying next to it. Even when I try to do another backup, which worked the first time. I've learned that from the warning triangle I can hit Vol+ and Camera button to get to recovery mode. But I don't see a recovery option. It says Android system recovery (3e), and the only options are reboot system now, apply sdcard:update.zip, wipe data/factory reset, wipe cache partition, and wipe baseband data. Seems that since this is recovery mode that there should be an option to recover, right?

    So as I see it, I don't see any way to restore my phone anymore so I am very hesitant to move on in case something goes wrong. Please advise.
     
  2. mmiillkkaa
    Offline

    mmiillkkaa Member

    Joined:
    Feb 22, 2011
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Is2 recovery-from-boot have .not at the end i

    Sent from my DROID using DroidForums
     
    Last edited: Oct 1, 2011
  3. mmiillkkaa
    Offline

    mmiillkkaa Member

    Joined:
    Feb 22, 2011
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Sorry, phone going crazy, will post later

    Sent from my DROID using DroidForums
     
  4. androidgeek
    Offline

    androidgeek Active Member

    Joined:
    Feb 2, 2011
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    31
    Location:
    Asheville
    Ratings:
    +0
    Use RDS to flash custom recovery. Make sure you're completely wiped data/cashe and then go from there.
     
  5. joeyx2
    Offline

    joeyx2 Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    269
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Its been a while since i played with a og droid but it sounds like u r in the stock recovery. U need to install a custom recovery. U can do that throw rom manager as well as everything else. Try reflashing clockworkmod recovery again.

    Sent from my DROID3 using DroidForums
     
  6. kombat
    Offline

    kombat New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks. I don't know how that happened. I know I flashed clockwork recovery before. At least I know what the deal is now. Thanks.
     
  7. joeyx2
    Offline

    joeyx2 Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    269
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    No problem

    Sent from my DROID3 using DroidForums