1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Is the ICS update good?

Discussion in 'Motorola Droid 4' started by TechTinker, Sep 10, 2012.

  1. TechTinker
    Offline

    TechTinker New Member

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Flashbooting to ICS, RSD Lite troubles.

    Hello everybody, so I have downloaded the ICS OTA update and have been holding it off the quite a while. I read all the issues, and some things that bothered me was especially the inverted gmail.

    So I was thing I woulf jump ship tomorrow. (No more GB ;( ) I know theres many improvements that come with ICS. Just felt like it would be a mistake. ( I do love ICS and JB, I flash ICS roms, but sadly data
    ;(

    So should I? or will ICS and JB roms be working soon with data / camera? Also.. Factory Reset, how would I do that right, with apps, text ect saved?
    Last edited: Dec 22, 2012
  2. Benton
    Offline

    Benton New Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It depends on where you are, are currently running an ICS Rom? After an update to ICS your apps will be saved by your Google account and reloaded once ICS is updated to your device. I recommend downloading a text (SMS) backup app and saving all your SMS messages before performing a factory reset then re-loading the saved messages once you have updated. As a side to the text message, download a call log backup app and save your call log for restoring after ICS update in the same manner as saving the text messages mentioned above.
  3. silverfang77
    Online

    silverfang77 Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    901
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    The biggest problem I had with ICS was battery drain, which was being caused by the DRM Protected Content service. If you're rooted and don't mind living without Google Play Movies, you can freeze that service in TitBu and the battery life will improve dramatically.
  4. TechTinker
    Offline

    TechTinker New Member

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    1. I think I flashed one, but I'm on the stock ROM currently, and disabled root using Voodoo Root Keeper.
    2. Alright, I just don't like restarting all my games. (ex: Factor reset) but if it means ICS will be better. ^.^
    3. Check & Check, I got SMS Backup & Restore.

    Ok, so I had to click the install later button (I had to use my device) is there a way to manually push it instead of waiting another day?

    Do I need Titanium Backup (Pro) to do that? And yeah.. don't really use Google Play besides Apps and sometimes Books.
  5. silverfang77
    Online

    silverfang77 Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    901
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    You would need Titanium Backup.

    Tappin' and talkin' with Tapatalk.
  6. TechTinker
    Offline

    TechTinker New Member

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes I have it I mean do I need the free or paid? I only have the free.
  7. silverfang77
    Online

    silverfang77 Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    901
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    Paid.

    Tappin' and talkin' with Tapatalk.
  8. TechTinker
    Offline

    TechTinker New Member

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Alright, don't have $7 really to throw towards it right now. Worse Battery life here I come. K im gonna install. ;)
  9. Huffie86
    Offline

    Huffie86 New Member

    Joined:
    Jun 5, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You don't need Titbu to "freeze" apps there's a native option with ics. Long press till you can add it to the home screen then move up to the more options select app info and press disable.
  10. silverfang77
    Online

    silverfang77 Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    901
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    That doesn't work with all software.

    Tappin' and talkin' with Tapatalk.
  11. TechTinker
    Offline

    TechTinker New Member

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok a last question, I'm going to upgrade probably tonight. (To try the new kexec stuff) Honestly like the app drawer on the right instead of the center but ill live.

    Is there another app that can freeze that DRM service? I have $7 but my market is linked to my moms card, and she believes that its a waste of money app, and wait a few months till another upgrade to fix the issues, yeah right like that'll ever happen anytime soon.
    I do like the new ICS/JB redesigns.
  12. myfishbear
    Offline

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,291
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    38
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    dont freeze that DRM service you wont be able to change ringtones
  13. tutorialbs
    Offline

    tutorialbs New Member

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wow. That is quite lame news.
  14. TechTinker
    Offline

    TechTinker New Member

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Oh wow, and which one is a ringtone again? If someone calls you and thats the music that plays, so the system ones don't change? I usually don't choose my own music, just the system ones. ?

    And how long is the battery getting by?
  15. silverfang77
    Online

    silverfang77 Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    901
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    I haven't had any trouble with my ringtones since freezing DRM.

    Tappin' and talkin' with Tapatalk.
  16. myfishbear
    Offline

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,291
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    38
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    you cant even change system ringtones look at this Barebones - CyanogenMod Wiki
    [TABLE="class: wikitable"]
    [TR]
    [TD]DrmProvider.apk[/TD]
    [TD]com.android.providers.drm[/TD]
    [TD="bgcolor: #FF0000"]no[/TD]
    [TD]Provides DRM functions, needed to access media files (including ringtones)[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
  17. TechTinker
    Offline

    TechTinker New Member

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I could live without them, always have. But I could just unfreeze/refreeze. (when i get titbu...)

    So whats the "indexing" i keep hearing about. As soon as I see the pop up im planning to update (know I said this before...) and that indexes goes on a while. but as my school data is very iffy to connect, will that mess that up? (if i update today-ish, forgot when i clicked later, and i have school for half the day the next day mostly without data)
  18. myfishbear
    Offline

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,291
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    38
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    yeah mp3s may not work either... the cm team knows alot:) indexing dosent require a data connect... it hums in the backround as u open files for the first time and when you look thru dirs, making shortcut data and thumbnails of pics... kind like windows
  19. TechTinker
    Offline

    TechTinker New Member

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ..Yeah so... I tried updating this morning and it failed, and now my home key dosent work... any help?
  20. myfishbear
    Offline

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,291
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    38
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    sbf it to 4.0.4
    sbf file
    rsdlite
    phone driver
    instruction vid
    Last edited: Sep 18, 2012