Is my phone bricked? Help

Discussion in 'Android Tech Support' started by hondabomdc5, May 15, 2010.

  1. hondabomdc5

    hondabomdc5 Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +1
    SO, i did the nandorid restore, and that didnt work, so then my final option was to do a factory reset, and it worked. My phone finally turned on. Well, now i have some more issues. All my apps are gone, and i know that i can get them back by going to the market and selecting the "my downloads" tab.

    But i have a promlem with force closes, to the extent that i cant really do alot on my phone. Ever ten seconds or so, it says : "The application HTC_IME mod ( process jonasl.ime) has stopped unexpectedly. Please try again." I dont know what that is or how to fix/avoid it. And whenever i touch the screen on the phone it says that. Pretty annoying. Also, i went to the market to try to get like astro and some of my other apps, and when i try to download an app, i hit install, and then it goes to another page, but its all blank and i have like no other options that you usually get when your downloading an app. So now i cant download any apps at all.

    One last thing that i have noticed so far, i thought facebook was like an app that came stock, but its not in my app drawer, and when i searched in the market, i cant find the stock facebook app. So if yall could be of any help to me i would greatly appreciate it. It sucks having my phone where it barely runs.
     
  2. JCo352

    JCo352 Senior Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    HTC IME is a keyboard, that was ported to the droid. The stock FB app is called Facebook for android, in the market.
     
  3. nlinecomputers

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    450
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +1
    Just reroot your phone, install sprecovery and then restore from your nandroid backup.
     
  4. hondabomdc5

    hondabomdc5 Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +1
    ok, i found the stock FB app.. But i still cant download any apps. Like i said in my previous post, after i hit "install" , it goes to another screen that is just blank. Also, how do i get rid of the htc_ime keyboard thing that is messing my phone up?
     
  5. mikeofmikes83

    mikeofmikes83 Member

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    374
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Anyone feel free to correct me, but HTC_IME is the htc keyboard software ported over to droid? Sounds like you still have chunks of previous software still installed on your phone. Doing the factory reset probably only reset things that came stock, and when it got to this software it did nothing, or left parts of it still intact. If you reflash your phone to stock now non rooted now, you should be able to get back functionality. Once you've got full functionality back, you should be able to reroot and start over. These phones are tanks as far as software goes, so since you can get your phone up (assuming theirs no hardware issues) we should be able to get you back on track and running again.
     
  6. mikeofmikes83

    mikeofmikes83 Member

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    374
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    lol you beat me to it
     
  7. JCo352

    JCo352 Senior Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    I'm not suggesting this, but if it was me I would flash the 2.0.1 sbf with RSD Lite. That would make sure EVERYTHING is totally stock, like having a brand new phone, and root it from there.
     
  8. hondabomdc5

    hondabomdc5 Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +1
    well i finally was able to download astro. So i went into my download folder, and i deleted all of the htc_ime files that i saw in there. I was still getting some force closes, so im going to restart my phone now and see what happens. Im hoping this works because i really dont want to have to go through the whole unrooting and rerooting process. I will let you know shortly what happens.
     
  9. mikeofmikes83

    mikeofmikes83 Member

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    374
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    honestly, this is going to be your very best approach, and will insure that issues dont resurface in the future. I mean, if you get everything running and everything then its a moot point; still though, I wouldn't want little chunks of files floating around on my phone... o_O thats just me though. Best of luck and keep us posted
     
  10. chron12

    chron12 Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    To get rid of the force close of the htc keyboard just change your input method. Htc is selected by default so switch to android keyboard. The same thing happened to me!
     
  11. Kmart95

    Kmart95 Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    North Carolina
    Ratings:
    +0
    I had the force close problem with the htc ime keyboard too one time. Just go to settings>language and keyboard and uncheck anything dealing with the htc ime keyboard so that the only thing checked is the android keyboard. That should fix it (at least it did for me).
     
  12. hondabomdc5

    hondabomdc5 Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +1
    wow, your on point bro. I did that just now, and so far i havent had any fc's

    thanks man, so far its working
     
Search tags for this page
brick android ime
,
bricked my galaxy s4
,
help i bricked my galaxy s4
,
htc ime mod has stopped
,

lg ime has stopped

,

process com.android.inputmethod.xim

,
what happen if galaxy s4 is bricked