Is my droid already rooted?

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by tmoney2007, Mar 18, 2010.

  1. tmoney2007
    Offline

    tmoney2007 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello all

    I bought a droid on ebay and it showed up today. I was considering rooting it and installing a custom rom, but when I started it up I found that the superuser permissions app is already installed.

    Does this mean my droid is already rooted?
    If not, is there a way to find out what was done?
    If it is, does this mean I can go straight into installing a custom rom and all the other fun stuff?
  2. TekHawk
    Offline

    TekHawk New Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    783
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Yuba ****ty, California
    it seems to be rooted reboot the phone while holding x and see if SPRecovery loads
  3. JCo352
    Offline

    JCo352 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,829
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Texas
    If you have the ninja it is rooted
  4. tmoney2007
    Offline

    tmoney2007 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The top of the screen says "Android system recovery <2e>" at the top.

    If so, where do I start if I want to load a rom? Will I be able to get back to this point (the phone works) if something screws up?
  5. TekHawk
    Offline

    TekHawk New Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    783
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Yuba ****ty, California
    download DroidMod Updater from droidmod.org that will make sure ytour rooted then install the recovery image you need to use to apply roms
  6. tmoney2007
    Offline

    tmoney2007 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Got it all figured out. Thanks!

    Running Bugless Beast 0.8 as we speak.
  7. icculusX
    Offline

    icculusX Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    2,539
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    The Moon
    haha what an unscrupulous seller, selling off a rooted phone without saying that...
    Last edited by a moderator: Mar 18, 2010
  8. TekHawk
    Offline

    TekHawk New Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    783
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Yuba ****ty, California
    Nice choice in roms :) did you apply the theme update.zip yet
  9. tmoney2007
    Offline

    tmoney2007 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Agreed... luckily it turned out ok. I may leave him neutral feedback... I dunno.

    Nice ninja edit, BTW.
Search tags for this page

if i have cyanogenmod on my motorola zoom is it already root