Is 2.0.1 root lost if upgrade to 2.1?

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by Trionalaw, Jul 18, 2010.

  1. Trionalaw

    Trionalaw Member

    Joined:
    Jul 17, 2010
    Messages:
    267
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    I now have successfully routed my Droid to 2.0.1. My Droid is now telling me I have the upgrade to 2.1 available. The site I am using to install ROMs says it will work for both 2.01 and 2.1.

    I just checked my phone and found that I am running firmware version 2.1-update! I am now going to try try to root it.

    While probably a poor pun, it looks like the question I had about root has now become moot. (I did not give my address out so no one can come and slap me.)


    Will I lose my root (is that a college phrase?) if I upgrade to 2.1?

    Thanks again,

    Then again, I am not sure how I should proceed. After looking at the below link,I wonder if I am not a rooted 2.0.1 nevertheless.

    http://forum.droidmod.org/index.php/topic,1004.0.html

    So I will wait advice. Thank you.



    Trionalaw
     
  2. dlwhtrose

    dlwhtrose DF Super Moderator Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,801
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    103
    Location:
    God forsaken desert, wishing to be back in Dixie
    Ratings:
    +11
    If you are on 2.1 you can gain root access without going back to 2.0.1 Just follow the link in my signature.
     
  3. kevdog

    kevdog Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    722
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    If you go to 2.1, the only way to root is by flashing an sbf. This may be intimidating to some since it does require many steps and a few programs to download. The process is straightforward, but intimidating to many. Bottom line is that I would not upgrade to 2.1 rather just grab a 2.2 ROM from many of the developers in this forum.
     
  4. Trionalaw

    Trionalaw Member

    Joined:
    Jul 17, 2010
    Messages:
    267
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
  5. Trionalaw

    Trionalaw Member

    Joined:
    Jul 17, 2010
    Messages:
    267
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Someone said there are no stupid question. I have my Droid running at 1ghz which was a goal. At least according to CPU benchmark. I thought I successfully place Froyo 2.2 on it but it still says 2.1-update 1!

    Am I not 2.2"d as I had hoped/

    Thanks
     
Search tags for this page

if upgrade lose root