Installing ROMs?

Discussion in 'Droid Incredible Roms' started by imp3r10, Feb 18, 2011.

  1. imp3r10
    Offline

    imp3r10 New Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    153
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is it pretty similar to how it is on the DX?


    i have a DX and my friend a Inc.


    The way i use it just bootstrap and wipe data/factory reset then install from zip; is this basically what you do for the Inc?

    I have her phone rooted but now might get custom ROM on it
  2. scottysize
    Offline

    scottysize Active Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    550
    Likes Received:
    68
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Sanger, TX
    No idea how to root the DX, but the DInc has plenty of threads. It's sounds like you got it rooted. If so, just stick the ROM zip of your choosing on the SD card and use ROM Manager 2.5.2 (Don't let it update to 3.0.0.7. It will not work on the DInc.) and install. I've got 8 zips on my SD card right now. I've been using the Redemption ROM (see my siggy for a link) for a week now and I just switched over to the Incredibly Re-Engineered ROM last night. So far I love it. One thing to keep in mind, the DInc has an add-on called Sense. If you don't install a ROM that will allow Sense, your friend might not be happy. I know that if I can't get Sense on a ROM, I won't use that ROM.
    Last edited: Feb 18, 2011
  3. smtom
    Offline

    smtom New Member

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    281
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    The South
    Install is similar, but no bootstrap.

    Sent from my ADR6300 using DroidForums App
  4. tweebee
    Offline

    tweebee Incredible RS Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Oct 16, 2010
    Messages:
    210
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Florida
  5. jguffain
    Offline

    jguffain New Member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    So I have made the mistake of letting ROM manager install ClockworkMod 3.0.0.9, low and behold I cannot flash new ROMs. Any suggestions on down rev path for it?

    Thanks, J
  6. david14807
    Offline

    david14807 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Don't let it update to 3.0.0.7. It will not work on the DInc.

    Not true, I use 3.0.0.7 and it works fine.
  7. scottysize
    Offline

    scottysize Active Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    550
    Likes Received:
    68
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Sanger, TX
    If you are having problems, open ROM Manager and scroll to the bottom.

    Select All ClockworkMod Recoveries

    Select 2.5.1.2 then select OK.

    It should roll back to 2.5.1.2 but say that it is 3.0.0.5 As long as you don't select Flash ClockworkMod Recovery, you'll be fine.The person above me stated that he isn't experiencing problems with 3.0.0.5. Great for him, but I had all kinds of problems with it up to almost being lock out from flashing any ROM.
  8. scottysize
    Offline

    scottysize Active Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    550
    Likes Received:
    68
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Sanger, TX
    Not true for you., but true for some others. There are plenty of people out there that experienced problems with 3.0.0.5. Maybe it's not a phone thing, but a ROM thing. I think I read somewhere that the update did not work with Sense, which I only run Sense on my phone.
  9. masully1984
    Offline

    masully1984 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It's a ROM thing, it based on scripts that are used

    CM7 nightly
  10. jguffain
    Offline

    jguffain New Member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This is the problem I had with 3.0.0.5, failed to flash the ROM do to a couple scripts failing to run.
    Last edited: Feb 23, 2011
  11. BLK
    Offline

    BLK New Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Dakota, TX Soon hopefully
    Im not a member over there so Ill ask here. Is the procedure the same if you just download from ROM Manager minus installing it on your SD card? Or is the same but more automated?

    And another question. You guys say dont let the ROM manager update to 3.0.0.5, I just rooted my phone on Sunday and installed ROM Manager on Sunday too. I didnt have the choice to use an older version. Just try it anyway or what?
    Last edited: Mar 1, 2011
  12. BLK
    Offline

    BLK New Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Dakota, TX Soon hopefully
    Never mind figured it out and just did it.