Installing gpa16

Discussion in 'Bugless' started by Bretski169, Jul 14, 2011.

  1. Bretski169
    Offline

    Bretski169 New Member

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I find this way is the best for installing the [stable] vers of GPA16

    Make sure you go to Peter Alfonso and download the zip for the ROM.
    and put it on your SD card. (its his most recent post on there.)

    then go to this link for the hidden feature in the rom, and download and put on the root of your SD card. Peter Alfonso Releases GPA16 (GB 2.3.4) For The DROID – And We Have The Hidden File - Droid Life: A Droid Community Blog

    Boot into recovery and take these steps. assuming you are using Clockworkmod recovery.

    1. Wipe data
    2. wipe cache
    3. wipe data
    4. wipe cache
    5. wipe data
    6. wipe cache.

    7. wipe dalvik cache
    8. reboot recovery

    9. install gpa16.
    10. install hidden feature download from Droid life.

    [optional] 11. install different kernel.

    reboot system.
    =====================================================

    Once you have signed into google and everything is synced and installed, go to CPU settings, and make the Gov "Interactive" and max cpu 800. [assuming you are using the stock kernel]

    Click set on boot, then reboot your phone.

    Then youre done.
  2. Art Vandelay
    Offline

    Art Vandelay New Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    518
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the post, d/l the hidden zip now and than will be installing. But I ask, any recommendation on kernals?

    Right now I run my phone with Chevy's lowV 800mhz kernal, will this work? Or should I just stick with the stock, since its 800 as well?
  3. WinstonSmith
    Offline

    WinstonSmith New Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Do you have to rename GPA16 to update.zip ?
  4. Bretski169
    Offline

    Bretski169 New Member

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If using clockwork no.

    Sent from my Droid using DroidForums
  5. Bretski169
    Offline

    Bretski169 New Member

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Any gingerbread kernel should work. I haven't tested other kernels. I might tonight.

    Sent from my Droid using DroidForums
  6. Craiiiig
    Offline

    Craiiiig New Member

    Joined:
    Jul 16, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm attempting to install this now. it was a bone stock factory froyo install. did the wipe data/cache 3 times, wiping the dalvik cache, then installed the rom and hidden feature. that didn't work so i tried installing the lv 800mhz v3 kernel and that doesn't seem to help either. it's just sitting on the M logo and not doing anything. anyone have any suggestions? i've let it sit for about 10 minutes on the M logo just to make sure it's really stuck.
    Last edited: Jul 16, 2011
  7. tekilaworm
    Offline

    tekilaworm New Member

    Joined:
    Jul 16, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    will this rom work on milestone??
  8. Bobbar
    Offline

    Bobbar New Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Central Ohio
    I installed right over BB6.2.1. It's working really good right now.
  9. beaton3344
    Offline

    beaton3344 New Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Craiiiig^ Make sure you wipe SD card.

    Also I always reboot into rom manager after each wipe. I do the full deal each time. Wipe data cash 3 times. Boot,system,data,cache,sdext. Also run stock froyo before I installed. Wiped everything as posted above. Then installed. Running perfect. Only problem which is posted several times is the ring notification - light. But just randomly happens. That's all that is wrong with this rom. Everything else is perfect.

    Sent from my Droid using DroidForums
    Last edited: Jul 18, 2011
  10. Art Vandelay
    Offline

    Art Vandelay New Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    518
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Wipe SD card???? Never heard of this if he wiped SD card, would he lose the rom and everything else that is saved on the ad card?

    Sent from my Droid using DroidForums
  11. beaton3344
    Offline

    beaton3344 New Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Sorry poorly typed. I'm using phone.

    Wipe SD card before you download rom. Install Pete's stock froyo wipe SD card. Then let phone boot up normally download rom GPA16. Then wipe as posted.

    Once again not sure if this helps but it does wonders for me. I've noticed alot get pulled from SD when rom boots like backgrounds and no telling what else. So I tried it and works 5 times better.

    I was setting thinking how a tech would wipe a phone. I tried doing it this way. I know many many many people will tell you wiping it 50 times or 1 doesn't matter. Might hold some truth but reboots and wipes make a difference. I also think each rom you install should be done this way. I know its a horrible task to reinstall and set things up but the price to pay is worth it.

    Sent from my Droid using DroidForums
    Last edited: Jul 18, 2011
  12. zoomy942
    Offline

    zoomy942 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    305
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    So with it dont this way - have you noticed your missed call LED working?
  13. beaton3344
    Offline

    beaton3344 New Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Still issues with missed call led. Rom error. Hope Pete fixes cause I don't have a clue why that's happening.

    Sent from my Droid using DroidForums
  14. Faulkner33
    Offline

    Faulkner33 New Member

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have GPA 16 on and running, but I'm having a hard time installing the cputoolkit. I'm using CWM and when I go into recovery it say no file found yet I see it? Any thoughts?

    Update- I was improperly putting the tool kit on my sd card. You have to drag from downloads onto the sd card. You can't cut and paste. Yes I am new....
    Last edited: Aug 29, 2011
  15. afextwin
    Offline

    afextwin New Member

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    GPA17 is stable now, fixes everything.
    thisthreadisdead
  16. tracker
    Offline

    tracker New Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    can some one please upload it? pet's download page is down.
Search tags for this page
cputoolkit+peter alfonso
,

gpa16 download

,
how to install gpa16 rom
,
how to install gpa16 rom on motorola droid
,
update og motorola droid gpa16