I'm scared

Discussion in 'HTC Droid Eris' started by denakisland, Apr 15, 2010.

  1. denakisland

    denakisland Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Pacific NW. Not so North and not so West.
    Ratings:
    +0
    I love my Eris (so I've mentioned time and time again) and I've been waiting patiently for an update so I can run Google maps with Turn-by-turn.
    That's all I want it for! (I think?)
    Anyway, now that I see there is a leak for a higher firmware I'm afraid to do it myself. Can I mess it up and ruin my phone? And by that I mean someone who is technically a techie-re-re. I can do lots of stuff, but only if there are good directions and I'm guaranteed not to screw it up.
    So... advice please?
     
  2. T2noob

    T2noob Member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Are you running 1.5....I'm assuming you are and would advicE you to root your phone instead of leaking because you can actually go back to stock 1.5 if you find out you don't like 2.1 by rooting .if you leak you will be stuck with that version. A good guide is located at thefuzz4.net so you can root.
     
  3. Jolest

    Jolest Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    one thing I'm not clear on...can I root 1.5 without loosing all my installed apps and work files?
     
  4. denakisland

    denakisland Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Pacific NW. Not so North and not so West.
    Ratings:
    +0
    And just to clarify, if I root my phone I'm voiding the manuf. warranty, correct?
     
  5. ytwokc5

    ytwokc5 Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
  6. denakisland

    denakisland Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Pacific NW. Not so North and not so West.
    Ratings:
    +0
    I had read that and I'm pretty certain I won't need/want to go back either. Plus, the root directions seemed a bit out of my comfort zone since I have Vista and I had problems doing an update for my Omnia last year and had to switch to my XP halfway through (and considering there are special directions for XP I'm assuming it would be a similar situation. But then again, I'm assuming and that sometimes isn't a good thing.)
    Is the rooting really necessary? Obviously not required and I'm not really concerned with deleting stock apps so... really not necessary?
    Thanks by the way for the advice thus far.
     
  7. ErisDroid?

    ErisDroid? New Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    If you want turn-by-turn you actually have two options.
    1. Download Waze. It's in the Market and free. This app gives you spoken turn-by-turn. I haven't used it in a while but when I did it worked great.

    2. Update your phone to 2.1. If rooting your phone is out side your comfort zone then be aware that the Release Candidate (Like the other guy said AKA OTA Leak v2) is final on your phone, there is NO WAY of going back to 1.5, your stuck. HOWEVER, the navigation works really well on this leak.

    If you would like to try it here are the instructions. Be warned that you could "Brick" your phone. I haven't heard of anyone doing that yet but it is a risk.

    · 2.1 Leak 2 - NEW
    · 108,819,939 bytes (106,270 KB or 103.81 MB)
    · Download: PB00IMG.zip
    . Save this file to an easily remembered location on your computer. (i.e: My Documents)

    IMPORTANT: DO NOT RENAME ZIP. IT WILL NOT WORK OTHERWISE.
    · Turn OFF Eris
    . Plug your phone into your computer via usb.
    . Pull down the USB menu that appears on your phone and use as a disk drive (Mount Phone)
    . Open the new disk drive that windows created (Removable Disk E:/)
    . Drag the downloaded file from the location where you downloaded it to onto your SDCard. DO NOT UNZIP OR RENAME THIS FILE!!!!!!!!!!
    . Follow the next steps.


    This is the Point of No Return
    Once you do this, you cannot go back to 1.5, PERIOD.

    · Charge your phone at least 50% or more.

    · Start Eris by holding Volume DOWN and Power / End Call Buttons.
    You will see this pop up with the 3 Droids on Skate Boards

    PB00100 XC SHIP S-ON
    HBOOT-1.49 000 (PB0010000)
    MICEOP-0111
    TOUCH PANEL-MELFAS_45_17
    RADIO-2.32.40.11.09
    Feb 8 2010, 00:08:56

    · Let it do it's thing. There will be an Update bar on the top/right side of the screen.
    · It will ask you if you want to Update Phone In Red Text – Press Trackball
    · It will then ask if you want to Reboot Phone In Ted Text – Press Trackball
    · Eris will reset and perform like if it was a brand new phone.
    · Perform *228 with Option 1 & 2
    · Enjoy!


    If you run into trouble, I will try and help you. I followed these instructions step-by-step when I upgraded my phone and it work with out an issue. You will need to re-install all your apps. One way around this is to use an app called appBrain or appsaver. appBrain backs-up your apps to the internet, appsave saves the apk file to your SDCard.. Remember to back-up any and all important texts or other file you have on your phone.
     
  8. denakisland

    denakisland Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Pacific NW. Not so North and not so West.
    Ratings:
    +0
    Ok, I did it. I was successful. I'm just a little bit awesome today.
    Thanks for everyone's help!
     
  9. T2noob

    T2noob Member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    why would you post these directions!?!?!?!?
    You should have posted the root directions they are just as simple!
     
  10. mikeyp

    mikeyp New Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    my only concern is my contacts , i assume all my picts are on my sd cared anyway but i have a lot of contacts i really dont want to have to re imput otherwise I'm doing this today.
     
  11. christim

    christim DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,100
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    153
    Location:
    New England
    Ratings:
    +2

    24 hrs from scared to awesome. How cool is that? :)
     
  12. ytwokc5

    ytwokc5 Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0

    Your contacts are all synced to your google account unless you turned sync off.

    Calendar entries are also synched to Google unless you have been putting entries in "My Calendar". "My Calendar" entries are not synched.
     
  13. Jolest

    Jolest Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I could be wrong, but I think that "Phone" contacts are also not synced.
     
  14. Jolest

    Jolest Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    It looks like "Phone" contacts are not synced. There is an app called "Merge Contacts" you can use to convert "Phone" to "Google" contacts. After you've done that, make sure your converted contacts are synced to Google (check the contacts list online to make sure the converted contacts are there) before upgrading.
     
  15. skd05

    skd05 New Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    were can i get the best instruction on how to root my phone with the 2.1 root
     
Search tags for this page
hard reset para htc modelo pb00100
,
hard reset verizon htc pb00100
,
how do i do a hard reset on a verizon htc model pb00100
,
htc innovation hard pb00100
,

htc innovation pb00100 hard reset

,
htc innovation pb00100 hard reset 2008
,

htc model pb00100

,
htc pb00100 factory reset
,
pb00100 factory reset
,
verizon htc pb00100#gsc.tab