ICS won't allow 3G only

Discussion in 'Droid 4 Tech Support' started by dtech99, Aug 28, 2012.

  1. dtech99
    Offline

    dtech99 New Member

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    After ICS the Droid 4 will not permit 3G only. The 3 choices are Global, LTE/CDMA, GSM/UMTS. I see a couple of apps that offer the 3G/4G toggle but most appear to be a short cut to the ICS Network Mode setting. Hope it gets put in to the next update.
     
  2. tcrews
    Offline

    tcrews Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    1,353
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Lexington, SC
    Ratings:
    +22
    It won't. Carriers are moving away from 3G. Just use the apps as they are doing the same thing a built in setting would do...but don't expect a CDMA/3G Only setting to ever come back.
     
  3. myfishbear
    Offline

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +30
    Last edited: Aug 28, 2012
  4. myfishbear
    Offline

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +30
    Last edited: Aug 28, 2012
  5. tcrews
    Offline

    tcrews Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    1,353
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Lexington, SC
    Ratings:
    +22


    He said he hopes that option comes back. I said "It won't".

    I added not to expect it as carriers are moving away from 3G. Then...to finish off the statement I said "Just use the apps as they are doing the same thing a built in setting would do".

    But absolutely you can force 3G, that's a given from the OP's posting and never refuted. However....don't expect the option to select it to come back in the settings menu.
     
  6. kpoker
    Offline

    kpoker Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    198
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    What app do people recommend? 4g is draining my battery very quick and charging my battery now is taking over 2 full hours. Any quick way to charge a battery?
     
  7. myfishbear
    Offline

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +30
    use this app for 3g toggle https://play.google.com/store/apps/...51bGwsMSwyLDEsIm5ldC5hbmRpcmMubHRlb25mb2ZmIl0.
    you can use a higher amp charger but it makk degrade your battery... the nexus 7 comes with a 2 amp charger so i wouldn't exceed that. stock d4 is @0.75 amps
     
Search tags for this page
3g only android force
,
android ics force 3g
,

droid 4 3g only

,

droid 4 force 3g

,
droid bionic force 3g
,
force droid 4 to use 3g
,
force droid dna to 3g
,
force umts only android
,
how to force 3g network only ics
,

ics force 3g