ICS Update Rendered my Phone Useless

Discussion in 'Droid Bionic Tech Support' started by edepaolo, Oct 28, 2012.

  1. edepaolo
    Offline

    edepaolo New Member

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So I got the update, and now I can't open up handcent, the stock text messager won't load, haven't received any texts I've been sent, phone calls are spotty, battery life is terrible, contacts list barely opens, every menu is slow and some won't even load.. the list goes on. What happened?!

    I did a system cache clear (I think thats what it was) so far. I'm kind of a noob when it comes to this so any and all help will be much appreciated, I need my phone back!! :mad:
  2. jcwilliams
    Online

    jcwilliams Active Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    1,398
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    OH
    That's horrible! Yea id boot into recovery and wipe cache and dalvik as well. Try fixing permissions as well.
    Hope you get it working
  3. edepaolo
    Offline

    edepaolo New Member

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Whats the dalvik? And how do I wipe it? :p same with permissions as well. Told you I'm a noob :/ why can't this be as easy as troubleshooting my vw passat! haha
  4. jcwilliams
    Online

    jcwilliams Active Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    1,398
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    OH
    Are you rooted?
  5. edepaolo
    Offline

    edepaolo New Member

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No sir, stocked up
  6. jcwilliams
    Online

    jcwilliams Active Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    1,398
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    OH
    Ok turn phone off and hold both volume buttons and the power button.
  7. edepaolo
    Offline

    edepaolo New Member

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    All I can get from the menu is the system cache, no dalvik.
  8. jcwilliams
    Online

    jcwilliams Active Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    1,398
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    OH
    right. that why i asked if you were rooted. to my knowledge thats the only option you can use when your not rooted. maybe someone else knows of a way. but none the less have you already wiped the system cache then?
  9. Raw Dodge
    Offline

    Raw Dodge New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    270
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Do a factory data reset... I'd call Verizon tech support first and open a case... It's likely the first thing they'll tell you to do...If it is still acting up after the reset you'll probably have to let Verizon send you a replacement phone...

    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
    1 person likes this.
  10. edepaolo
    Offline

    edepaolo New Member

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yup system cache is wiped. And I had a feeling FDR was the only option. Do you guys have any idea how I can see my texts? I have about 20 I can't even get to and don't wanna lose them before I can read em!
  11. jcwilliams
    Online

    jcwilliams Active Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    1,398
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    OH
    Did you try going to the messaging app and force close it and clear cache for just that app?
  12. edepaolo
    Offline

    edepaolo New Member

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just gave up and FDR'd, didnt even back up anything besides contacts. Became too frustrating haha, but now everything works fine. Thanks anyways guys!
  13. jcwilliams
    Online

    jcwilliams Active Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    1,398
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    OH
    Glad you got it working. Going from gb to ics seems to mess some stuff up lol
  14. edepaolo
    Offline

    edepaolo New Member

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    haha yeah. and the only fix all ive seen so far is an FDR, oh well!
Search tags for this page

droid bionic uselss after upgrade

,

my droid is useless

,

render your phone useless