ICS Update - Predictive Dialer Gone

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by Megalotusman, Oct 29, 2012.

  1. Megalotusman
    Offline

    Megalotusman New Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is there some way to get the predictive text working on the dialer after the ICS update?
    I'm using the standard update version of ICS (I think .246).
    It used to work where if I wanted to call john for example, I would type his name on the keypad (5646) and it would highlight his name and put him at the top of the list. Now, it just says no matching contacts if there isn't anyone with 5646 in their phone number?

    I've tried to dig up info on it everywhere, my friend uses ICS on his Galaxy S3 and it has this feature, as did my Bionic, prior to the update.

    Is there anyway to get it back without downloading a 3rd party dialer?
  2. Megalotusman
    Offline

    Megalotusman New Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Okay then, how about just. Is any one else having this issue?
    I've now checked friends who have the update path version of ICS on a Galaxy S3 and a Droid Razr, and both of those phones work fine. It is only mine that isn't.
    So is anyone else even experiencing this issue on their bionic?
  3. dfcfu342
    Offline

    dfcfu342 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2012
    Messages:
    184
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Mine works just fine on .246 for example 323 brings "Dad" to the top of the list.
  4. wheeler062505
    Offline

    wheeler062505 New Member

    Joined:
    Apr 2, 2012
    Messages:
    220
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Mine works fine too. Just tested it after doing a factory reset and so far everything is hunky dory.
  5. intmd8r
    Offline

    intmd8r New Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Austin, TX
    Well, I was having this issue too, but I just tried it again and now it's fine. I tried putting in my dad's name and it brought back 6 matches, some by number, some by name.
  6. Megalotusman
    Offline

    Megalotusman New Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hmmm... Interesting. Thanks for the replies.
    If its just my phone and not all bionics then, perhaps I can simply fix it by some amount of resetting or reinstalling.

    Thanks guys.
  7. livinginkaos
    Offline

    livinginkaos Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    304
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Oregon
    Have you rebooted your phone at all since the update? How about performing a cache wipe?
  8. Megalotusman
    Offline

    Megalotusman New Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've rebooted many times, and at your suggestion I wiped the cache partition, which I assume is the same thing. It had no effect though.
  9. livinginkaos
    Offline

    livinginkaos Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    304
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Oregon
    No, the cache doesn't clean on reboots and is good to do now and then. Hmmm.... my next suggestion would be an FDR .
  10. dfcfu342
    Offline

    dfcfu342 New Member

    Joined:
    Feb 7, 2012
    Messages:
    184
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Do you have any other features that seem to be missing from ICS on your device?
  11. Megalotusman
    Offline

    Megalotusman New Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Not that I know if. It's the only device I've used with ICS. So I don't know what I don't know. The only reason I noticed this was missing is because it did work with the gingerbread I've had for the past year.

    I may look into doing a factory reset or something... I don't know yet.
  12. Underwater Mike
    Offline

    Underwater Mike New Member

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    FYI, it's working for me on stock rooted .246. I'd give the FDR a shot.
  13. Levey1
    Offline

    Levey1 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Same problem here. Stock phone, upgraded to ICS, no more predictive dialing. Does anybody know for sure if the FDR fixes it? More people must be having the same problem.
  14. stevo95
    Offline

    stevo95 New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    181
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Had the same problem, fixed it by removing touchdown from accounts & synch and then doing a synch within touchdown of all contacts ( copy to phone).
  15. Megalotusman
    Offline

    Megalotusman New Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I assume FDR means something to the effect of, Full/Factory Data Reset?
  16. livinginkaos
    Offline

    livinginkaos Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    304
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Oregon
    That is correct! - Settings/Privacy/Factory Data Reset

    DROID BIONIC on 246, is it butter?
  17. Levey1
    Offline

    Levey1 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I don't have the touchdown app, but that got me thinking. I went to settings-backup assistant and contacts-sync now.
  18. Megalotusman
    Offline

    Megalotusman New Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    FDR fixed it.
    I didn't think to try it but what might've worked is toggleing from Swype to the motorala keyboard input and back again(i use swype). But i fixed it before that occured to me.
Search tags for this page
android bionic dial by name
,
dialer is missing droid
,
droid bionic contacts missing from dialer
,

droid bionic dialer missing

,
droid dialer missing
,
droid razr prediictive calling
,

nexus 4 predictive dialer

,

nexus 4 predictive dialing

,
predictive call dialing galaxy s3
,
predictive dialing in ics
,
samsung predictive dialer
,

why isnt my predictive dialing on my samsung galaxy blaze wo