ICS Tips

Discussion in 'Motorola Droid 4' started by orangechoochoo, Aug 14, 2012.

  1. orangechoochoo
    Offline

    orangechoochoo New Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Location:
    On a caboose
    While using the various leaks over the last couple months I'd like to share a few:

    1. Change Network Mode to LTE for a little better battery life (settings > More... > Mobile Network > Network Mode > LTE/CDMA).

    2. Remove animations for the appearance of increased speed (settings > Developer Options > Windows Animation Scale & Transition Animation Scale > Animation off)

    3. Use the SetCPU app to change the governor to Hotplug for a little better battery life (you must download SetCPU from the Market and change the governor in the settings and check set on boot).

    4. Fullscreen on stock browser (open browser > Settings > Labs > Fullscreen mode).

    5. A developer mentioned that once installing an ICS ROM that you've got to let it index the system and SD card files for better battery performance, so it may apply to a fresh version of ICS but in any event it won't hurt. The suggestion is to not freeze any apps, disable data, and use smart actions for the first day. The phone may run down on the battery on the first day but once the phone indexes files and gets used to running then battery and performance will increase.



    If you have any please share them!
  2. mikekhelxD
    Offline

    mikekhelxD Member

    Joined:
    Jun 5, 2012
    Messages:
    153
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    I'm still stock and not on ICS yet, but running LTE kills your batt life more isn't not? I'm always on my 3g and I can get at least 2-3 hours more compared to LTE.
  3. Twisted4u
    Offline

    Twisted4u New Member

    Joined:
    Jul 9, 2012
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Small Town PA
    On ics there is no option for 3g only.
  4. Syko
    Offline

    Syko New Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wildomar, CA
  5. orangechoochoo
    Offline

    orangechoochoo New Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Location:
    On a caboose
    Someone on XDA said it doesn't work on the D4 ICS, but it wouldn't hurt to try.
  6. Dave Lister
    Offline

    Dave Lister New Member

    Joined:
    Nov 9, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Download the LTE OnOff app from the Play Store. It will take you directly to the menu where LTE can be disabled. Choose the CDMA auto (PRL) option.
  7. Syko
    Offline

    Syko New Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wildomar, CA
    Works like a charm Dave. Thanks!
  8. Syko
    Offline

    Syko New Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wildomar, CA
    I used LTE OnOff & chose CDMA auto (PRL) option which put me on 3G but after a reboot I noticed 4G is back on. Is this normal?
  9. mikekhelxD
    Offline

    mikekhelxD Member

    Joined:
    Jun 5, 2012
    Messages:
    153
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Really? You can't change going from LTE to CDMA from the settings anymore?
  10. orangechoochoo
    Offline

    orangechoochoo New Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Location:
    On a caboose
    Correct
  11. kwyrt
    Offline

    kwyrt New Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    366
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Columbus, OH
    Anyone try the hotplugx governor and know what the difference between it and the regular hotplug governor is?

    Sent from my Infekted Droid 4
  12. outsid0r
    Offline

    outsid0r New Member

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    185
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    where do u get the option for hotplugx? i checked my set cpu and that is not a choice.
  13. kwyrt
    Offline

    kwyrt New Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    366
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Columbus, OH
    Interesting. I am running Munst3rr's Infekted ROM. Installed setcpu and it is a choice listed under governors. Maybe it's included in the Infekted ROM?

    Sent from my Infekted Droid 4
  14. Linux4ever
    Offline

    Linux4ever New Member

    Joined:
    Dec 8, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If you want to use pictures from facebook for your contact list, don't use the stock facebook app to do contacts sync. I used this app to do the contacts sync. 3rd party text messaging can't pull the pictures from the stock facebook sync, you have to use a 3rd party to do the contact sync. Hopes this help others out there trying to figure out why my 3rd party text messaging is missing contact pictures.
  15. orangechoochoo
    Offline

    orangechoochoo New Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Location:
    On a caboose
    Yes, Infektion has the extra governor.
Search tags for this page
android lte cell window animation scale 1 1/2
,

hotplug vs hotplugx