ICS Root Tool

Discussion in 'Droid 4 Hacks' started by orangechoochoo, Aug 13, 2012.

  1. orangechoochoo

    orangechoochoo Active Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    On a caboose
    Ratings:
    +12
    You need a carrier unless you use voip over wifi.
     
  2. siggma

    siggma Member

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Portland, Oregon
    Ratings:
    +0
  3. CrimsonTideRoll

    CrimsonTideRoll New Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Anything for MAC users?
     
  4. Zero5295

    Zero5295 Member

    Joined:
    May 1, 2012
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    San Antonio, TX
    Ratings:
    +0
    Bump

    Yes any news on this question?
     
  5. snowman

    snowman Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    444
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Tn.
    Ratings:
    +7
    I tried this for a few hours could not get it to work I'd like to root my phone but I really have no idea what I'm doing to do so since I have never done it before
    I tried to folloe directions to the t, but no avail.
    I have a D-4

    I tried the siggma link above
     
  6. myfishbear

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +31
    1.) first install this driver on your pc to allow comunication http://omniimpact.com/android/roms/myfishbear/tools/MotoHelper_2.1.40_Driver_5.5.0.exe
    2.) turn on usb debugging in settings / developer options
    3.) unzip this and use this tool http://omniimpact.com/android/roms/myfishbear/tools/razrs_edge_windows.zip
     
    Last edited: Oct 17, 2012
  7. Kabilos

    Kabilos New Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Maplewood, MN
    Ratings:
    +0
    Does this new root have the ability to remove the root checker that Moto has sneaked into the boot loader?

    Right now my phone when checking the boot loader says 1/1

    Not sure if this has been addressed or if were just saying screw it and dealing with it.

    /regards :)
     
  8. jetguat

    jetguat Member

    Joined:
    Sep 28, 2011
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Is the ICS tool you refer the one in your signature? is that something you install have you root a phone?
    I want to root my phone to allow titanium backup to run, after which I plan to do a factory reset to get a clean slate.
    I want to restore some apps, then I'm thinking I want to unroot so I can receive future OTA updates. I read post about flashing the stock
    ROM back on, but that defeats my purpose of wanting to backup/restore and also receive future OTA updates. I dont have plans to use
    any custom ROMs.
     
  9. jsnweitzel

    jsnweitzel Developer Developer

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    539
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    South Carolina
    Ratings:
    +1
    You can use the tool to root. I would not uninstall any system apps, just freeze. Then you can get any ota's without any problems. There are roms out there that are based on stock with the bloat stuff removed, if you want the stock experience with some of the junk out.

    Sent from my XT894 using Tapatalk 2
     
  10. jetguat

    jetguat Member

    Joined:
    Sep 28, 2011
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0

    Duh! I just realized that this was within the Droid 4 forum. Does this tool work on the Droid Bionic? or am I out of luck.
     
  11. SupperDroid

    SupperDroid Member

    Joined:
    Jan 15, 2011
    Messages:
    30
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    OK, so if I do this will I be able to get JB when and if it comes out on OTA? Sorry if it has been asked but I don't want to screw up and not get JB.
     
  12. lemmony

    lemmony Member

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Michigan pole
    Ratings:
    +0
    you are having 1 of 2 issues.

    1st you are in mass storage mode and need to switch.
    2nd nd (as was the issue i had) you are using a charging cable to connect to your computer that is not allowing for data transfer. Use a diffrent cable to connect and try it if you have already confirmed you are not in mass storage. :)



     
Search tags for this page
ice cream sandwich root apk
,
ics root
,
ics root apk
,

ics root tool

,
ics rooting apk
,
ics rooting tool
,
root apk ics
,
root ics apk
,

rootthat-ics

,
rootthat-ics download