i think i messed up my phone please help

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by TrustNYC, Aug 22, 2010.

  1. TrustNYC
    Offline

    TrustNYC New Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i was running froyo2.2 rooted tried loading a cyanogen rom and phone froze i dont have a backup and i already wiped data and cache. phone only powers on if pluged in ac. but i can get into clockwork recovery what can i do? its been 2 days without my droid please help ​
  2. xkape
    Offline

    xkape Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    3,876
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    OH-IO
    Well, I don't know how you rooted the phone but what I did on my wifes phone when the battery died while I was rooting her phone was to flash back to 2.01 SBF. Then, rooted, I upgraded to UD 7.0 wich runs 2.2 FRG22. I did hpwever, pull my battery and put it in her phone cause I am impatient and didn't want to wait for her phone to charge.

    Since you can get into ClockWorldMod recovery, do a "select update from sd card" goto your clockworldmod folder and search though there till you find a ROM, any ROM. Try to load it. If the phone boots up, change it to what you want. Just getting up and running is the important part right now.
  3. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    :welcome: to the forum!

    Okay, what xkape said was good. If you can get into recovery you can be saved. Is there an option there to mount mass storage or something similar? If there is, download the stock 2.2 ROM you were running again, put it on the SD card via the mount or pull the SD card and plug it into a reader so you can put it on there, and then use clockwork to install the ROM.

    You know it works, so use it. Once you have your phone working again you can try again, but getting your phone working is #1 priority at the moment.

    And next time, MAKE THE FRIGGING BACKUP FIRST! :)

    Good luck and if there are further problems we'll do our best to help. If something REALLY borked we'll pull out our big guns.
    Last edited: Aug 22, 2010
  4. shakesbrice22
    Offline

    shakesbrice22 New Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If you don't want to load the ROM that you have downloaded in the clockwork folder you can always take the SD card out and put it in your computer to transfer files to it directly from your computer (just buy a little drive thingy). I download most of my roms on the computer then put them on the SD card where I install them from clockwork. Works great!
  5. TrustNYC
    Offline

    TrustNYC New Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    how do i download froyo rom on my sd using my pc and will i have to root my phone again?
  6. BayouFlyFisher
    Offline

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,966
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Baton Rouge, LA
    You can mount the sdcard to the computer while in clockwork. You can then move a copied rom to the sdcard, unmount and install.
  7. TrustNYC
    Offline

    TrustNYC New Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    found a rom in clockwork and now phone is working but its running on 2.1 and not froyo, and on cyanogen 5.0.8 and with no market whats a better rom and how do i get market back
  8. BayouFlyFisher
    Offline

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,966
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Download any from the forum (Chevy's, CVPCS (a bit of a pain because you have to do it twice as Gapps aren't in the rom), Bugless Beast 0.4, Koush, etc. etc.). They are all good. Put any of these on the phone and then use clockwork to install (select zip from sdcard). The market will be in these roms.
  9. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    And if the Google apps aren't in the ROM you pick I'll give you a link to download. Standard update.zip install.
  10. sampson2269
    Offline

    sampson2269 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Bugless Beast

    I have my phone rooted to bugless beast v 0.4 and the ota update came up i just went ahead and clicked restart and install, Nothing happened to my rom, It stayed intact and everything work correctly.
Search tags for this page

did i mess up phone while rooting

,

i have messed up my droid phone

,
i messed mmy phone up rooting
,
i messed my phone up while root
,
would my ls970 mess up if i root it if its already rooted