I think I have a bricked phone.... sort of..

Discussion in 'Android Tech Support' started by alonsou, Aug 11, 2010.

  1. alonsou

    alonsou Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    558
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Norwalk CA
    Ratings:
    +0
    I'll try to make this as short and fast as possible.

    Yesterday one of my friends ask me to install 2.2 on his D1

    He used the easy root app and got rooted a few days ago, so I went and install a fresh and clean copy of Froyo Rooted.

    Everything went well, I installed a Shapphire 1.0 with watermarkd
    Everything was working fine.

    Then he came back to me and asked me to check out his phone, that he couldn't make any calls, and he was right, he had no network connections, and that was really odd to me, that's the first time it ever happens and I have rooted several Droids before.

    So I decide to restore the nandroid back up of stock 2.2 rooted.
    He then took the phone and went home, he was going to call me if anything went wrong.

    Well that was yerterday, now he came back to me and I think he just bricked his phone. It won't power up (I think the battery is nearly dead) and bootloader says "low battery" "cannot program".

    I switched batteries and the phone will go straight to CWM. I did wipe data and cache 3 or 4 times and try to run the nandroid backup and voila!!!! nothing.......:icon_eek::icon_eek::icon_eek:

    I connected the SD card to the pc and its empty, nothing is there:icon_eek:

    If I copy my SD card to his SD, could that help me to run one of my back ups on his phone?

    Any help will be appreciated

    Thanks!!
     
  2. hemorrdroid

    hemorrdroid Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    735
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Missouri
    Ratings:
    +0
    Yeah, you should be able to copy your sd card to his and run one of your backups without a problem, i have done this before (just copied the Clockwork folder)
     
  3. YankInDaSouth

    YankInDaSouth Theme Developer
    Theme Developer

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    3,123
    Likes Received:
    252
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Sharpsburg, GA
    Ratings:
    +261
    Wow, empty SD card??

    Yeah, I'd try to transfer a ROM zip file to his card and see if that'll work. Not a backup, just the file itself ...


    Hope you figure it out!
     
  4. jstafford1

    jstafford1 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    11,344
    Likes Received:
    1,686
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Hebron, Oh.
    Ratings:
    +1,829
    Twitter:
    jstaff79
    Sounds like he formatted his sdcard. You can use one of your backups, but just restore system and nothing else and should be ok. If that doesn't work rsdlite might be your best option.

    On a side note in the future rooting someone elses phone is a bad idea. Then you end up in this situation where they rely on you to fix a problem. Now you are responible for the guys phone issues. Next time teach, show them what you're doing and what's going on. Also let them know things don't always go as planned when hacking.

    $.02, spend it as you please.
     
  5. Droidarola

    Droidarola Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Long Island, NY
    Ratings:
    +0
    I've been in that situation rooting my phone 2 weeks ago. I had downloaded 2.2 stock non-rooted to see if the phone ran faster it didn't so I decided to root. Flashed back to 2.0.1 and when the phoen restarted i had no signal or battery so I kept the phone plugged into the computer to keep it running without dying and continued to manually root the phone, and it worked out fine in the end, had full battery before and then it said i had no life then after root was done successfully it has full batter again :)
     
  6. alonsou

    alonsou Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    558
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Norwalk CA
    Ratings:
    +0
    Great advices from all thanks, I'll keep in mind rooting someone else phone again.. :unsure: I don't think it will happen..

    Now, everything seems to work but I just restarted the phone and I have no network connection again, I went to look for the baseband and it says "baseband version unknown"...

    Where can I get the lastest baseband version for Sapphire 1.0 on the D1?
    and
    How do I install it?
     
  7. YankInDaSouth

    YankInDaSouth Theme Developer
    Theme Developer

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    3,123
    Likes Received:
    252
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Sharpsburg, GA
    Ratings:
    +261
    Huh, I would imagine that would be included in the ROM build.

    Maybe try downloading the ROM zip file again - may be you got a bad download?
     
  8. alonsou

    alonsou Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    558
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Norwalk CA
    Ratings:
    +0
    It was working fine after I installed Sapphire 1.0 but after I restarted it went away and can't make or receive calls

    EDIT: I'm going to try a different ROM I hope this works
     
    #8 alonsou, Aug 11, 2010
    Last edited: Aug 11, 2010
  9. YankInDaSouth

    YankInDaSouth Theme Developer
    Theme Developer

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    3,123
    Likes Received:
    252
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Sharpsburg, GA
    Ratings:
    +261
    Sorry, I'm at a loss on that ... I've had the no signal thing happen to me, but a reboot cured it ... not caused it :confused:
     
  10. alonsou

    alonsou Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    558
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Norwalk CA
    Ratings:
    +0

    Now I feel like a stupid!!! I restarted again and guess what....??? its working again.... ahhhh all this is driving me nuts!!! :icon_evil:

    Thanks guys!!
     
  11. YankInDaSouth

    YankInDaSouth Theme Developer
    Theme Developer

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    3,123
    Likes Received:
    252
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Sharpsburg, GA
    Ratings:
    +261
    LOL - I hate when they do that!!! Glad it's working again ... for now any way