1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

I really want to use Sapphire!!!

Discussion in 'cvpcs' started by Lars1, Jul 14, 2010.

  1. Lars1
    Offline

    Lars1 New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    380
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SL,UT
    My issue is simply restoring apps.

    I am coming from Kanga's latest (slowing down terribly, not sure why) and I NEED something new!

    My problem seems to be that many of my apps were moved to SD in my previous ROM (through apps2SD) and when I try to re-install, they all go to my main memory, maxing it out before I can even restore completely.

    I am using TiBU but I'm not quite sure how to best utilize it, do I restore apps, data, both???

    I have got it successfully installed (twice) including market fix, because my paid apps weren't showing in the market, GAPPS, and theme, but when it comes to reinstalling ALL of my apps, I hit a brick wall and had to revert to a backup ROM.

    Does the new Sapphire come with apps2sd enabled or must I enable it? Will it find my previously re-located apps?

    Can someone help? Please? (I am a noob so please be gentle)

    TIA
    Last edited: Jul 14, 2010
  2. mjones73
    Offline

    mjones73 New Member

    Joined:
    Jul 10, 2010
    Messages:
    450
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Sapphire, from what I can tell comes with the official apps2sd support in Froyo, that means only apps the developer has designated in their manifest to go to the sd card can be moved there.

    So if you want to use Sapphire, cut back on the number of apps you're installing, install them in groups and move the ones that can be moved and/or start bugging the devs to mark their apps to be able to be moved.
  3. serveitup911
    Offline

    serveitup911 New Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    291
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I know there's an option in titanium backup that forces restored apps to go to there original positions. So, an internal app would be restored to internal memory. But, an app that was on your sd card would be restored to your sd card.

    In titanium, go to menu -> preferences -> force to same location
  4. serveitup911
    Offline

    serveitup911 New Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    291
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Did you get this working?
  5. Lars1
    Offline

    Lars1 New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    380
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SL,UT
    No, I went to UD 3.5 and have not looked back.