HTC Weather/Clock app not finding current location

Discussion in 'HTC Droid Incredible' started by Aluminum21, May 19, 2010.

  1. Aluminum21
    Offline

    Aluminum21 Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    219
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    for some reason now the clock is not finding my current location and just says "current location" and doesn't show the weather or date. But it is getting the weather for the other 4-5 cities I have saved including the city I live in. It's just that the current location isn't working. I tried removing the app and loading it again but it does nothing
  2. Aluminum21
    Offline

    Aluminum21 Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    219
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Now Google maps doesn't work
  3. robdroid
    Offline

    robdroid Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Cary (near Raleigh) NC
    Ratings:
    +0
    Treat your Incredible like it was a laptop! Shut her off, remove any charger connected and pull the battery out for say a minute replace battery fire it back up and see if it was just a minor hick-up!
  4. Rich734
    Offline

    Rich734 New Member

    Joined:
    May 7, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Happening here as well, for the last couple of days. Tried the "turn off and pull battery" trick and it's still trying to pull weather from a city about 100 miles away. The time even starts out in eastern time zone while I'm in the central time zone (about 50 miles away from the dividing line) though it does quickly get my correct local time. Oh yes...this even happens if I have my GPS turned on at shut down/start up.
  5. Aluminum21
    Offline

    Aluminum21 Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    219
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Turned it on and of now it works
  6. eric.garcia_631
    Offline

    eric.garcia_631 New Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    i also had the same problem. u have to relocate the gps. settings>>location>>check on GPS Satellites. the thing is ur incredible is getting your location depending on the wifi networks and the program is a little messed up right now. just give it some time.
  7. Rich734
    Offline

    Rich734 New Member

    Joined:
    May 7, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Tried that. It works in apps like maps and Trapster but NOT with the WX/clock app. It's still showing the wrong location. Maybe that app is only picking up location through the network and not the GPS signals?? This is frustrating and annoying.

    Maybe it is a "system" thing; a coworker told me a few hours ago that her Moto Driod is showing her location as somewhere in Alabama instead of FL where we are!
  8. lucke503
    Offline

    lucke503 New Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    How can restore the weather/clock app to the desktop. Somehow is got removed from my desktop? Thanks
  9. kmo
    Offline

    kmo Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    lucke503>How did you delete it? Can't you just go into your programs and select "desk clock" and add it? On my home page it sits under my main screen, and I just tap to get there, don't know?
  10. jquainton
    Offline

    jquainton New Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    settings - locations....i had to turn off the "use wireless networks" and turn on "Use GPS Satetllites."
  11. MiXoLoGiSt
    Offline

    MiXoLoGiSt Active Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    1,334
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    SoCal
    Ratings:
    +0
    I stopped using the Sense clock because the fact it was always saying i was in a different city. I wish they had a lot of cities so i could have just input my city manually and idnt have the clock trying to follow me and update the weather there.
  12. PCTech
    Offline

    PCTech New Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    NJ
    Ratings:
    +0
    Weather displays current location instead of city

    I had this problem. Fixed it by going to settings/location and found that VZW Location Services was unchecked. Checked it and the city displayed again.
Search tags for this page
android is not showing the current weather city
,
android weather current location not working
,
dinc2 weather app current location
,
droid incredible 2 weather location
,
droid incredible current location wrong
,
htc not finding location
,
htc weather app
,

htc weather app wrong location

,

htc weather current location

,
htc weather not picking up location