HTC Sense v. Other Launchers

Discussion in 'HTC ThunderBolt' started by tituswife, Jul 12, 2012.

  1. tituswife
    Offline

    tituswife Member

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    490
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Lately, when I use different apps at the same time, the phone locks up and/ or when I return to the home screen, I get the white HTC screen, and I have to wait for the home screen to load.

    If I used another launcher, would the problem be alleviated, or would it exacerbate it?

    Thank you.

    Sent from my stock Thunderbolt using Slide It keyboard
     
  2. thunderbolt_nick
    Offline

    thunderbolt_nick Thunderbolt Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    198
    Likes Received:
    74
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Orlando, FL
    Ratings:
    +95
    Current Phone Model:
    Moto X (2012)
    Twitter:
    @nickburress2k2
    No it will definitely fix it. Other launchers run over Sense, but Sense won't technically run thus not getting the error. However, you will lose the customization and widgets of Sense, since (heh) most launchers run from good ol' AOSP.
     
  3. tituswife
    Offline

    tituswife Member

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    490
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Thank you for that information! Any suggestions for launchers? I saw Rabbit Launcher on Drippler, which looked fun. Anyone out there tried it?

    Sent from my stock Thunderbolt using Slide It keyboard
     
  4. armeddroid
    Offline

    armeddroid Senior Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    1,641
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Traffic Capital
    Ratings:
    +30
    GO Launcher EX is my favorite. I've tried all of them except TSP Shell which is $16 although I bought SPB Shell @ $15.
    Go Launcher EX is free and probably the best all in one launcher.
     
    • Like Like x 1
  5. tituswife
    Offline

    tituswife Member

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    490
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    I'm setting up Go Launcher right now, and I like it!

    One question: a soft touch on the Home button doesn't put up all the screens, so you can move around more quickly. Do you know if there's a way to do that?

    Sent from my stock Thunderbolt using Slide It keyboard
     
  6. armeddroid
    Offline

    armeddroid Senior Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    1,641
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Traffic Capital
    Ratings:
    +30
    Yep.
    Menu>
    Preferences>
    Gestures>
    First option says "Home Key Action".

    You can designate your screen previews that way by home key.

    I'm using Go Launcher EX Double Tap option for my screen previews.
    Same screen if you want that option.
    Hope this works for you.
    :)
     
  7. tituswife
    Offline

    tituswife Member

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    490
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Thank you so much!

    This launcher is working so smoothly! I will probably never figure out all the variations, but it is fun.

    Thanks, again. :)

    Sent from my stock Thunderbolt using Slide It keyboard
     
  8. armeddroid
    Offline

    armeddroid Senior Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    1,641
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Traffic Capital
    Ratings:
    +30
    No problem. There's alot of features, themes, widgets you can get. Many are free and quite a few that charge. But alot of options.

    Just go to the Go Store via your menu button.
     
  9. GrumpyJoe
    Offline

    GrumpyJoe New Member

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I used go launcher ex for 3 months and my internet usage went from just over 2gigs to over 16 gigs a month. Not sure what happened but not to crazy about it. Deleted it at the beginning of this month to see if that was the real trouble.
     
  10. tituswife
    Offline

    tituswife Member

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    490
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    That is strange. I have unlimited data, so that's not my first concern. Please keep us posted!

    Sent from my stock Thunderbolt using Slide It keyboard
     
  11. geoff5093
    Offline

    geoff5093 Senior Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1,345
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Goffstown, NH
    Ratings:
    +29
    No idea why that happened, but I highly doubt it's because of GOLauncherEX. I've been running it for months and absolutely love it.
     
  12. tituswife
    Offline

    tituswife Member

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    490
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    An update: Really liking this launcher! Thanks to everyone who helped.

    Sent from my stock Thunderbolt using Slide It keyboard
     
  13. armeddroid
    Offline

    armeddroid Senior Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    1,641
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Traffic Capital
    Ratings:
    +30
    Nice. Thas what's up.
     
Search tags for this page

best launcher for htc one v

,
go launcher ex vs htc sense
,
go launcher vs htc sense
,
htc one v best launcher
,

htc one v launcher

,
htc sense v
,
htc sense vs go launcher
,

htc sense vs go launcher ex

,
launcher w8 for htc one v
,
launchers for htc one v