1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

HTC Rezound wifi issue PLEASE HELP!

Discussion in 'HTC Rezound' started by hostxadvantagex, Mar 14, 2012.

  1. hostxadvantagex
    Offline

    hostxadvantagex New Member

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Have a rezound rooted running cleanrom ics and as soon as I boot up my phone the WiFi just says "turning WiFi on" and it never actually turns on I can't get into the WiFi settings or even turn it off so it drains my battery since its constantly trying to connect. Even tried going into airplane mode and it still says the same thing. Any help would be amazing since I use WiFi 99 percent of the time (no 4g on my area and 3g is slower than molasses)
  2. jntdroid
    Offline

    jntdroid Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    6,435
    Likes Received:
    292
    Trophy Points:
    83
    Location:
    TX
    You can't get into wifi settings? How so exactly?
  3. hostxadvantagex
    Offline

    hostxadvantagex New Member

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You can't access the settings for WiFi unless its currently on its just grayed out since its constantly trying to turn on and never actually turns on
  4. hostxadvantagex
    Offline

    hostxadvantagex New Member

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Unless you're aware of another way to access the WiFi settings that I don't know about which would be awesome
  5. jntdroid
    Offline

    jntdroid Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    6,435
    Likes Received:
    292
    Trophy Points:
    83
    Location:
    TX
    OK I think I see what you're saying...

    From the home screen, when you do menu>settings and see the Wifi toggle on the top right, click on the actual wifi word on the left. (maybe this is the part you were referring to). When you click on the word, it pulls up with the message "to show available networks, turn wifi on" (or however it's worded), hit menu, then go to advanced. Under advanced, see if "avoid weak networks" is checked (again, might be slightly off on the verbiage!). See if any of the other settings in there might help as well.
  6. hostxadvantagex
    Offline

    hostxadvantagex New Member

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I can get to advanced and have it set to avoid weak networks, but it didn't help. I believe it to be the auto WiFi connect but since I can't access the normal WiFi settings I can't turn it off so it just constantly tries to turn on, which is destroying my battery dropped about 40% in an hour
  7. jntdroid
    Offline

    jntdroid Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    6,435
    Likes Received:
    292
    Trophy Points:
    83
    Location:
    TX
    Has it been like that since you flashed Scott's Clean ICS?

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
  8. hostxadvantagex
    Offline

    hostxadvantagex New Member

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No it had been working fine for the past few weeks since I flashed it then last night I flashed the newest version (3.7 I believe) AMD my phone would get stuck at the boot animation. I tried going into recovery and restoring my backup but my recovery was broken (would show the main Cwm Menu but when I went into a category the screen was blank) so I flashed amon ra and reinstallled cleanrom 3.1 at which point the current issue began immediately
  9. jntdroid
    Offline

    jntdroid Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    6,435
    Likes Received:
    292
    Trophy Points:
    83
    Location:
    TX
    Wipe clean between flashes?

    I'm digging through my Rezound to see if there's a process or app that could be killed. There's gotta be something, and I feel like I'm missing something easy...

    Obviously, worst case, you could do a full wipe and reflash. You could try JUST wiping cache in recovery as well.

    Wait, have you tried adding the wifi toggle widget or the power control widget (that has a wifi toggle built in) to your home screen and toggling either of those?

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
  10. hostxadvantagex
    Offline

    hostxadvantagex New Member

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yeah I tried the widget make a difference. I was thinking a wipe and reflash would be the most likely solution just trying to see if there was another fix before going that route
  11. jntdroid
    Offline

    jntdroid Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    6,435
    Likes Received:
    292
    Trophy Points:
    83
    Location:
    TX
    Man, I feel like I'm missing something obvious still, but it might be worth a wipe/reflash at this point. :(

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
  12. jntdroid
    Offline

    jntdroid Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    6,435
    Likes Received:
    292
    Trophy Points:
    83
    Location:
    TX
    3.7 is smooth as butter and seems pretty bug free so far. Probably worth a clean wipe to reflash it.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
  13. hostxadvantagex
    Offline

    hostxadvantagex New Member

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yeah I think that's probably the only option at this point. On a side note I just reflashed clockworkmod recovery and it is still broken, is there a known issue with cwm for the resound?
  14. jntdroid
    Offline

    jntdroid Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    6,435
    Likes Received:
    292
    Trophy Points:
    83
    Location:
    TX
    Honestly I've only ever used am on ra, so I don't know for sure. I've only had the Rezound a week and done just enough to flash the latest ICS.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
  15. hostxadvantagex
    Offline

    hostxadvantagex New Member

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So I finally decided to just go ahead and do a full wipe and reflash cleanrom 3.7 and everything is working fine now. Thanks for the help
  16. jntdroid
    Offline

    jntdroid Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    6,435
    Likes Received:
    292
    Trophy Points:
    83
    Location:
    TX
    Sorry it came to that, but glad it worked!
  17. Bigbootyman
    Offline

    Bigbootyman New Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    FYI: the next time anyone runs into this, all you need to do dive into bootloader and reflash the kernal, A.K.A PH98img.zip.
Search tags for this page

htc rezound wifi error

,

htc rezound wifi not working

,
htc rezound wifi problems
,
htc rezound wifi slow
,
htc rezound wifi wont turn on
,
htc rezound will not connect to wifi
,

htc rezound wont connect to wifi

,
rezound wifi not detecting
,
rezound wifi not working
,
rezound wifi wont turn on
,
rezound wont connect to wifi
,
wifi error htc rezound
,
wifi not working on htc rezound
,
wifi not working on rezound
,
wifi wont turn on htc rezound