[HowTo] Wifi Mount your DROID - Discussion

Discussion in 'Android Applications' started by RinTinTigger, Nov 29, 2009.

  1. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Hey guys,

    this is a help Thread for THIS HowTo

    I will try to help all those with questions HERE, so i dont have 250 PN'S a day ^^


    Tigger
  2. Mojo
    Offline

    Mojo New Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,358
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    S.W Missouri
    Outstanding post and info! Thank you so much!
  3. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    I do my best. I was just sick of USB connections in 2010
  4. Mojo
    Offline

    Mojo New Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,358
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    S.W Missouri
    I know right. Cables are...so last year hahaha. No really dude this is genius. I am glad you figured this out.
  5. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Ima gonna see some time, if there is a stable version with DHCP enabled, so you dont have to set a static IP!
  6. Mojo
    Offline

    Mojo New Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,358
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    S.W Missouri
    That would be slick!
  7. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    I cant really believe its possible. Also the FTPServer gives you the possibilty to allow 3G connections....but you dont know the HOST-Settings under 3G like IP/Hostname....

    but we gonna see
  8. knightshade
    Offline

    knightshade New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    50
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Great idea... I had played with AndFTP as a client from the droid to do some similar stuff over WiFi.... (need to have an FTP server to connect to)

    An app like "MyIP" is also a handy to get your Droid's current IP address.

    (As an aside, MyIP will determine your IP when your on the 3G network...)
  9. JFDroid
    Offline

    JFDroid New Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ohio
    Oh this is amazing. Thanks for this!
  10. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Glad you guys like this; )
  11. M1dnite
    Offline

    M1dnite Guest

    I'm shocked I didn't think of this.

    Good Job! Very simplistic.
  12. lonniestanga
    Offline

    lonniestanga New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Orleans
    NetDrive for Macs?

    Is there a similar fix for the Mac OS?
  13. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Yea.....it so easy. Took me a while to remember. ;) for mac just use another ftp client
  14. M1dnite
    Offline

    M1dnite Guest

    Whats a good alternate software for using Win7x64?
  15. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Netdrive should run on 7 x64
  16. Vladimir
    Offline

    Vladimir New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Fantastic! Thank you for the share! works great!
  17. Vladimir
    Offline

    Vladimir New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Now, So I can use this on my Laptop which is running a 64bit Vista, is there another program aside from net drive?
  18. Utzz
    Offline

    Utzz New Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Does this software combo accomplish something that EStrongs File Manager doesn't? The only thing that needs to be done to your PC is turn on file sharing and note down the IP address...no need to install additional software with EStrongs.
  19. RinTinTigger
    Offline

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,905
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Use Filezilla instead.

    The workflow i showed is just simply using FTP connection from client (your laptop) to server (your DROID)

    NetDrive just makes it more easy and mounts it as drive.

    I dont know if the filemanager does that :icon_ banana:
  20. Crazy_Squirrel
    Offline

    Crazy_Squirrel New Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    south jersey
    Will this enable me to access remotely?

    If I follow your directions, will I be able to access my shared files remotely? i have estrongs and cannot access , not annonymously or with all of my creds. followed all instructions to a t. i can input my own ip address, and my user name for windows and get connected that way, but its not the same is it? i need to access my college papers away from home. ty.
    by the way, the tao of pooh says- if you build it, they will come....:icon_ banana:
Search tags for this page

android mount samba

,

android mount wifi

,
android wifi mount osx
,
mount android over wifi
,
mount smb android
,
mount smb via android
,
netdrive credentials supplied
,

qual dna do ip 192.168.1.104

,
server denied, connect to droid ip
,
share android folder via wifi
,
swiftp transfer speed