[HOW TO] Unlock Rezound's Bootloader [HTCdev.com]

Discussion in 'HTC Rezound Development' started by macpro88, Dec 28, 2011.

  1. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,577
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia
    While I'm sure you can bring the Rezound over to another CDMA carrier. You can't use this as if it were a GSM phone(although it does have GSM hardware). The unlocking process here is for unlocking the bootloader, not unlocking in the sense that you can bring the phone to another carrier. The only SIM card in the phone is the 4G LTE sim.
  2. Drezzy
    Offline

    Drezzy New Member

    Joined:
    Feb 23, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jamaica,Westmoreland

    OK thanks for the information , guess am gonna have to change my desire for a rezound nw
  3. rruready
    Offline

    rruready New Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So can anyone tell me how to re-lock the bootloader? I'm trying to RUU the phone and it's giving me an error. I read that I have to lock the bootloader in order to do this. Thanks!
  4. macpro88
    Offline

    macpro88 DF Super Moderator

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,400
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    when in fastboot USB mode, run the command "fastboot oem lock" this will lock the device for you.
  5. BIGTIMEANDROID
    Offline

    BIGTIMEANDROID New Member

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Unlock-code.bin HELP!?!?!

    I have a HTC Rezound & I've gotten everything but when I get to the last step to unlock the bootloader it says "error: fastboot Unlock-code.bin"

    Can someone help me I've tried everything I can! I'm getting ready to go crazy! lol
  6. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,577
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia
    What command are you typing? It should be "fastboot flash unlocktoken unlock_token.bin" where unlock_token.bin is the path and name of your unlock_token.bin
  7. macpro88
    Offline

    macpro88 DF Super Moderator

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,400
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    make sure you are using an underscore "_" and not a hyphen "-" that will make all the difference.
  8. BIGTIMEANDROID
    Offline

    BIGTIMEANDROID New Member

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was using what yall said but its ok thank you I messed up my rezound & had to get a New one I'll just wait til a more easy & stable rooting method comes out
  9. maxearing
    Offline

    maxearing New Member

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    when i tried to do this it stayed at "waiting for device" on the CMD window. what did i do wrong?
  10. Insidious
    Offline

    Insidious New Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    1,034
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    Did you have HTC sync, and of the correct drivers?

    Sent from my ADR6425LVW using DroidForums
  11. anewday
    Offline

    anewday New Member

    Joined:
    Feb 21, 2010
    Messages:
    248
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NYC
    What happens when you relock the bootloader when there's already a custom rom/kernel installed? My friend needs to get his phone replaced and wants to relock it and go back to the stock rom/kernel. Where can I find the stock rom and kernel? Thanks.
  12. macpro88
    Offline

    macpro88 DF Super Moderator

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,400
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    You can RUU back to stock (Rom Update Utility). You can find them here: [ROM]Vigor Shipped ROM Collection - xda-developers

    You must relock the bootloader first, the phone should still boot just fine, but you can run the RUU from fastboot if you want.

    This is a Windows application, run the .exe and its pretty much step by step
  13. blulew77
    Offline

    blulew77 New Member

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    After doing all of the above, and getting my Unlock_code.bin file, I get an error: error: cannot load 'Unlock_code.bin'
    Over and over and over. fastboot, adb, and Unlock_code.bin are all in the same directory. I have checked the spelling a couple dozen times. I am stuck. I have a Mac, running OS X 10.7.3
  14. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,577
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia
    Can you copy/paste the exact command line and output? Also your phone should be in HBOOT and you should see "Fastboot USB" on the screen.
  15. blulew77
    Offline

    blulew77 New Member

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ernest-Phillipss-iMac:~ ernestphillips$ Desktop/unlock/fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin
    error: cannot load 'Unlock_code.bin'

    Ernest-Phillipss-iMac:~ ernestphillips$

    Phone is in Hboot, and I see FASTBOOT USB
  16. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,577
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia
    Got it. You're calling fastboot from another directory: Desktop/unlock/fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin
    cd into Desktop/unlock first
    then use the command "./
    fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin "
  17. blulew77
    Offline

    blulew77 New Member

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Not sure that I understand what was done incorrectly. When I cd to parent directory: -bash: /Users/ernestphillips/Desktop/unlock: is a directory
    When I enter " ./fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin" I get:"-bash: ./fastboot: No such file or directory"

    When I enter:"Desktop/unlock/./fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin" I get:" error: cannot load 'Unlock_code.bin'"
  18. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,577
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia
    You need to "cd /Users/ernestphillips/Desktop/unlock" then do "./fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin"

    The problem was that you're executing your command from a separate directory. The problem could also be corrected by supplying the path to Unlock_code.bin like this:
    "
    Desktop/unlock/fastboot flash unlocktoken /Users/ernestphillips/Desktop/unlock/Unlock_code.bin"

  19. blulew77
    Offline

    blulew77 New Member

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Holy cow dude! That last command worked! Thanks.
  20. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,577
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia
    No problem.
Search tags for this page
how to unlock bootloader htc rezound
,

how to unlock htc rezound

,
how to unlock htc rezound bootloader
,

htc rezound bootloader

,
htc rezound bootloader unlock
,

htc rezound drivers

,
htc rezound unlock
,
htcdev.com
,
unlock bootloader htc rezound
,

unlock bootloader rezound

,

unlock htc rezound

,

unlock htc rezound bootloader

,

unlock rezound bootloader

,
unlocking htc rezound bootloader
,
unlocking rezound