1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

How to Toggle 4G Off/On?

Discussion in 'Samsung Galaxy Nexus' started by Whitechapel, Apr 4, 2012.

  1. Whitechapel
    Offline

    Whitechapel Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    149
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Ypsilanti, MI
    My place of work sucks the life out of my phone! What a coworker suggested was toggling off the 4G while at work since I do not get a signal. Can anyone tell me how I can quickly turn 4G off and on, perhaps through a widget?
  2. ffactoryxx
    Offline

    ffactoryxx New Member

    Joined:
    Dec 26, 2011
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Go into market and search "4g toggle"

    I use this. Doesn't auto toggle automatically but takes you to the menu to quickly change

    Sent from my Galaxy Nexus using DroidForums
  3. ffactoryxx
    Offline

    ffactoryxx New Member

    Joined:
    Dec 26, 2011
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I think of you download elixir and elixir widget add on from market you can create a custom 4g toggle

    Sent from my Galaxy Nexus using DroidForums
  4. IrishSmash
    Offline

    IrishSmash New Member

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Austin, Tx
    I use the same thing.
  5. bobniborg
    Offline

    bobniborg New Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    widgetsoid lets you create a 4g toggle to and you can them it so you can change the colors and such (you can create a lot of toggles)
  6. timrock
    Offline

    timrock New Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    578
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    For Widgetsoid, which option are you choosing? When i create a widget and press it, it takes me to Phone Info, same goes for Elixir.
  7. cupfulloflol
    Offline

    cupfulloflol New Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    0
    I could be wrong on this, but I would think if you aren't rooted there may not be a way to toggle 4G directly. I would assume that if you aren't rooted the best you can get is a link to the settings menu. Once again I could definitely be wrong on this.
  8. skipbl92
    Offline

    skipbl92 New Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    229
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Michigan
    This way isn't a "toggle" persay, but it does work: Settings -> Wireless & networks -> Mobile networks -> Network Mode -> select CDMA only. Then if you want to switch back got to the exact same spot and select CDMA/LTE.

    If you knew this already disregard.
  9. turdbogls
    Offline

    turdbogls New Member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    1,073
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    O-Town FL
    yeah, you need to be running a custom ROM i believe. FWIW, i am on AOKP buld 31 and there is a toggle available to put in the notification bar that toggles 4g on/off directly.
Search tags for this page
3g 4g toggle widget for htc sensation 4g
,

aokp 4g toggle

,
best 4g toggle widget
,

droid 4 4g toggle

,
droid 4 toggle 4g
,
droid razr toggle 4g
,
enable 3g on htc inspire 4g
,
how to toggle the 4g off on my verizon s4
,
how to use 4g toggle
,

htc rezound 4g toggle

,
notification toggle 4g
,

rezound 4g toggle

,
samsung galaxy s4 4g toggle
,
samsung galaxy s4 internet toggle widget
,
smartphone you can toggle 4g