How to QUICKLY disable/enable 3G Data on Droid 2?

Discussion in 'Motorola Droid 2' started by xmguy, Nov 24, 2010.

  1. xmguy
    Offline

    xmguy Active Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1,073
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    RURAL TN
    Ratings:
    +4
    I want to beable to quickly disable data when i'm not using it. I have unlimited data. I just don't want my phone sending and receiving data when it's not needed. Draining the battery more. The only thing I've found is using AnyCut and make a short cut on the homescreen for Data Manager. Then launch it go 2 menu screens in and disable that way. Very time consuming. I've also looked in the market to no avail. Searched here also. Any ideas?
     
  2. jhad7010
    Offline

    jhad7010 New Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I use APNdroid widget.. It works for me. You can download it from Market.
     
  3. xmguy
    Offline

    xmguy Active Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1,073
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    RURAL TN
    Ratings:
    +4
    Tried APNDroid. it will not disable 3G/Data.
     
  4. nickb1
    Offline

    nickb1 Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Im pretty sure Maximum Battery saver shuts the connection after 15 minutes. Its not really that big of deal, if its in standby it will only use data to what you synced. So gmail, email, facebook stuff like that which is customizable to how often you want it to sync, or never in your case.
     
  5. joeybarclay
    Offline

    joeybarclay Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    705
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    try out tasker it can do that(i think) and a bunch of other crazy stuff heres a review
     
  6. gunz.jones
    Offline

    gunz.jones Member

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Data toggle wodget....there's a customizable power control as well...

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  7. chrstdvd
    Offline

    chrstdvd Member

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    577
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    McKenney Va
    Ratings:
    +0
    The phone comes with a power control widget that is easy to use. You just touch a button on the widget to turn on and off Bluetooth, WiFi, gps, radio and or screen intensity. I use it and love it.
     
  8. gunz.jones
    Offline

    gunz.jones Member

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    The stock power control does not have a data switch. There is one under cyanogen but I do not know if it was a port program into his build or just a cyanogen thing. Most of the data control widgets aren't updated to work for the d2/dx phones and 2.2

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  9. Malvado
    Offline

    Malvado DF News Team/Mod Premium Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    1,991
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +15
    Uuuhh u evr heard of airplane mode?...there are apps in th market that let u set when to turn off data and when to automatically turn it back on

    Sent from my DROID2
     
  10. ebruot
    Offline

    ebruot Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Power Control Plus from the market. It looks like the stock power control widget but you can assign all kinds of functions including 3g on/off.
     
  11. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,502
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    168
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +7
    Yes, thank you. Airplane mode is the easiest way to do it. No apps, no muss, no fuss.
     
  12. ebruot
    Offline

    ebruot Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    But airplane mode will also kill your phone service also so you won't be able to place or receive calls.
     
  13. xmguy
    Offline

    xmguy Active Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1,073
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    RURAL TN
    Ratings:
    +4
    Exactly. I just want to shut data off, not everything!
     
  14. nickb1
    Offline

    nickb1 Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Putting the phone on maximum battery saver will.
     
  15. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,502
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    168
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +7
    If you want the phone on then you can do it in your settings to; It takes a couple steps to get there but it's not difficult.
     
Search tags for this page
disable data on droid x
,
droid ultra 3g switch
,
how do you turn on 3g for the milestone 3
,
how to enable 3g on motorola milestone
,
how to turn 3g data off on motorola milestone
,
how to turn off 3g on motorola milestone
,

how to turn off 3g on motorola milestone 2

,

how to turn on data on droid 2

,
motorola droid 3 how to turn on data
,

motorola milestone 2 turn off 3g