1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

How to force 3G???

Discussion in 'Android General Discussions' started by BlueSami, Dec 7, 2010.

  1. BlueSami
    Offline

    BlueSami New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    470
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Citrus Heights
    So every time i leave a place where I am on WIFI, sometimes it can take up to 3-5 minutes before 3G service will kick on? anyone know why this happens?

    Its frustrating when it tells you there is no connection.
  2. guidot
    Offline

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,350
    Likes Received:
    270
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Massachusetts
    Do you use y5 battery saver or juicedefender?

    Sent from my rooted A855.
  3. BlueSami
    Offline

    BlueSami New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    470
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Citrus Heights
    no. i don't use those programs
  4. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    How is the signal in your area? Perhaps something is blocking the signal.
  5. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Settings> Wireless & networks> Mobile networks> Data enabled -- uncheck and then recheck this box to force reconnection.
  6. BlueSami
    Offline

    BlueSami New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    470
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Citrus Heights
    Looks like i might do that..

    This happens "almost" everywhere i go. so its not that i don't have service.
    It just likes to take its time to load up 3G from WIFI
  7. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    I've had my phone fight me for twenty minutes with 1 bar and a signal strength of -101DBm even though I was driving under a tower because I'd been in a no-signal area. Reboot the phone and BLAM, all is well, but coming out of the dead zone I had no love from Verizon.
  8. z96Cobra
    Offline

    z96Cobra Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    294
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Try cycling airplane mode.
  9. born2golf
    Offline

    born2golf New Member

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Long Island
    ditto that
Search tags for this page
android force 3g verizon
,
droid dna force 3g
,

droid x force 3g

,
droid x2 force 3g
,
force 3g android
,
force 3g on droid x
,
force 3g on verizon s4
,
force android on umts network
,
force s4 to use 3g only verizon
,
force verizon 3g
,
forcing droid razr to 3g
,
how to force 3g on htc incredible
,
how to force my verizon phone to use 3g'
,
moto x force 3g
,

verizon force 3g