How Much Processor Space is Needed?

Discussion in 'HTC ThunderBolt' started by recDNA, Jun 28, 2011.

  1. recDNA

    recDNA Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    326
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Location:
    USA
    Ratings:
    +10
    If I look at settings > applications > running services I see that on at the bottom of the list it says:

    Other: 81 MB in 4 .......................Avail: 188 MB + 210 MB in 52

    What does all that mean? Am I overtaxing the processor with those numbers? What is the minimum that must be in the Avail: section for processor to be running at a good speed
     
    #1 recDNA, Jun 28, 2011
    Last edited: Jun 28, 2011
  2. Technoman

    Technoman Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    976
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Dallas TX
    Ratings:
    +0
    That is memory usage and nothing to do with processor. Don't worry about it, if there is more needed, the OS will shut down items to allow new things to run.
     
  3. recDNA

    recDNA Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    326
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Location:
    USA
    Ratings:
    +10
    I know my Droid 1 got slower and slower as I added apps. I'm trying to avoid that in the tbolt. I'm looking for a quantitative way to make sure I'm not running so many apps that the phone acts up.
     
  4. pdroid

    pdroid Silver Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Philly
    Ratings:
    +7
    The Bolt has triple the amount of memory as the D1. I would just not sweat it too much.