1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

How much better is 3.0 over 2.5?

Discussion in 'UltimateDroid' started by Grey Hawk, Feb 14, 2011.

  1. Grey Hawk
    Offline

    Grey Hawk New Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Tempted to flash it, but I don't know because 2.5 runs very smooth for me.
  2. dredhead407
    Offline

    dredhead407 New Member

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    A lot better. Everything got revamped to a certain point

    Sent with my super buff thumbs ;)
  3. illmatic636
    Offline

    illmatic636 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    1,420
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NYC
    That's what a nandroid backup is for. Don't be scured.
  4. 306stang
    Offline

    306stang New Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ATL
    crazy redraws using LP
  5. boristhebladexx
    Offline

    boristhebladexx New Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Connecticut
    i fear the redraws. they're getting atrocious on the gingerbread ROM by peter alfonso.
  6. removement
    Offline

    removement New Member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Milwaukee, WI
    Lock homepage in memory
  7. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    I'd say it's .5% better.dancedroiddancedroiddancedroid
  8. schmaltzy
    Offline

    schmaltzy New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Been running for about 4 hours now. Haven't had a single problem, redraw, or FC. I wiped EVERYTHING before coming to 3.0 and put the exact same kernel on that i was using on 2.5.

    Had a couple market hiccups but that's about it. Just make sure you go through the UD Setting Performance tap and do the correct tweaking. I did and haven't had a single redraw yet. I'm running ADW EX.
  9. Skull One
    Offline

    Skull One New Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    760
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    That doesn't fix the issue.
  10. czerdrill
    Offline

    czerdrill New Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    4,828
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Fixes it for me. No redraws here
  11. dfuser312553
    Offline

    dfuser312553 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    2,084
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Didn't work for me either. Edit* I didn't have any redraws until I removed launcher2.apk.

    Adding line to localprop worked though.
  12. Skull One
    Offline

    Skull One New Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    760
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    I spent the weekend testing AOSP 2.3.2. If UD3 was truly built from AOSP it should fail.

    Please open multiple web pages with larges amounts of text and graphics along with ActiveX content and then try to switch back to the home screen.
  13. wierdo124
    Offline

    wierdo124 New Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    lock home in memory works for me.i've just been running the nightlies...about to update to 3.0 final
  14. dfuser312553
    Offline

    dfuser312553 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    2,084
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just do terminal
    su[enter]
    echo ro.HOME_APP_ADJ=1 >> /data/local.prop[enter]
  15. Skull One
    Offline

    Skull One New Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    760
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    When testing I don't do any tweaks. So that explains the issue I was seeing. Shame to see that 2.3.2 still requires that tweak to make what should be a standard feature work.
  16. czerdrill
    Offline

    czerdrill New Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    4,828
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    i usually do the local.prop but didnt' do it this time, just locked home in memory and it works fine. no redraws with LP...visited several websites with tons of images, had about 5 windows open and then hit the home button. no issue.
  17. dfuser312553
    Offline

    dfuser312553 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    2,084
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yeah I didn't have any redraws with adw ex until I removed the stock launcher. Don't know why that would be though; I didn't have the keep home in memory option checked in adw or UD settings. It just worked.
  18. gambit07
    Offline

    gambit07 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    384
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Use compcache and increase VM heap. I have compcache at 18% and VM Heap at 32m, no redraws for me, smoother too. This gives you more effective memory, it might be slightly slower but I haven't noticed that being the case. The extra ram is really needed for the D1 though, work's a lot better. VM Heap increases the amount of ram an app can take up
  19. removement
    Offline

    removement New Member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Milwaukee, WI
    Also fixed it for me
  20. cellss01
    Offline

    cellss01 New Member

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wilson, NC
    My Redraw is gone.