1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

How do you change phone,apps,internet icons at bottom of home screens??

Discussion in 'Bugless' started by asjohans, Oct 2, 2010.

  1. asjohans
    Offline

    asjohans New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    [​IMG]
    I want to change what appears on the bottom menu(?) bar on the home screens. The photo below shows what i am talking about. It shows phone, msgs, maps, apps, internet etc. Mine has the buttons for the 2 screens to the left and the 2 buttons for screens to the right.

    This is probably my first post b/c I have always found what i needed in the forums. Don't know what to call that bar?? thanks!!!
    AJ

    [​IMG]
  2. DF Smod
    Offline

    DF Smod New Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,477
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    0
    A join date of December and this is your first post...that just shows how informative the Forum really is :wink:

    I believe you just "long press" an icon in the Dock and you will get a Pop-Up message with some options ie: change shortcut/swipe gestures and maybe a few others
  3. asjohans
    Offline

    asjohans New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i tried that. i get the 5 different home screens pop up. Ie.. i can switch directly to one of those and that's all I can see that happens.

    thanks
    AJ
  4. asjohans
    Offline

    asjohans New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Oh...I totally missed your first sentence! That is true....I have always found everything I have needed right here!!! I just did not know what to call that shortcut/Dock.

    Thanks!!!
    AJ
  5. thinkmega
    Offline

    thinkmega New Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    285
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You got 5 screens pop up because you pressed the "Home" button. Instead, you should press the one (at the bottom of the homescreen, 1 of 5 apps), for 2 sec or longer, then you will see a popup titled with "Edit Dock Shortcut"...
    follow the instruction ....
  6. hennbc
    Offline

    hennbc New Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This is kin d of off topic, but did you used to play a game called outwar like 5 or more years ago? lol
  7. asjohans
    Offline

    asjohans New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I may be missing something...I have long pressed all of the 1-5 ...The 2 dot on the left...gives 5 home screens, phone and internet...nothing but phone or internet, center button gives 5 home screens, and right 2 dots give the 5 home screens.

    Am i totally missing something???

    BTW...running the latest Bugless v.5 and 928 black glass theme. maybe this will help.
    thanks
    AJ
  8. DF Smod
    Offline

    DF Smod New Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,477
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    0
    Can you confirm what launcher it is that you have, it looks like Launcher Pro, but it could be ADW Launcher
  9. asjohans
    Offline

    asjohans New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    pt76
    Ok...you just went right by me. How's the best way to find that out?? Sorry.
    Thanks!
    AJ
  10. Tallica
    Online

    Tallica Premium Member Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
    The icons sure look like launcher pro.

    Op, if your running launcher pro then what tp said is true.
    If not try dragging an app icon in the spot you want it. The 5 previews at the bottom remind me of the 2.1 launcher or even helix

    Sent from a long time ago, in a galaxy far, far away
  11. DF Smod
    Offline

    DF Smod New Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,477
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    0
    While on a homescreen press the soft settings key under your screen when the options pop-up select "preferences" and scroll down does it say "Launcher Pro 8.0.0" or something else ?
  12. asjohans
    Offline

    asjohans New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I tried to drag icons onto the 2 dots...nothing. Trash can shows up. is the launcher something that can be upgraded easily?

    More info...just installed the bugless v0.5. Havent done much else for a while.

    thanks for your help!!

    AJ
  13. korp
    Offline

    korp New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    394
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    That is for sure Launcher Pro.

    With Launcher Pro, you don't drag the icons onto the dock. Long press the spot on the dock you are trying to put a shortcut, click change shortcut, Applications, then pick what app you want to be there.
  14. DF Smod
    Offline

    DF Smod New Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,477
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    0
    I suggested that...second post, apparently something isn't working right because it should be that easy, longpress on a dock icon to get the options pop-up, then choose your options
  15. asjohans
    Offline

    asjohans New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I think that i have confused the issue. the picture is not of my phone...it's a picture of what i want to be able to do with my phone.

    Hope this helps too.

    Thanks
    AJ
  16. kurruptor
    Offline

    kurruptor New Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You need to download an app called "LauncherPro". There is a free version and then a paid version with more features.
  17. asjohans
    Offline

    asjohans New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I will do that right now! thanks
    AJ
  18. DF Smod
    Offline

    DF Smod New Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,477
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    0
    :wink: that would have been good information to include :icon_ poke:

    Launcher Pro is what you are looking for :)
  19. asjohans
    Offline

    asjohans New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks again! Launcher Pro is EXACTLY what I was looking for!! thanks and maybe we won't have to make a thread about it again!

    Thanks
    AJ
  20. korp
    Offline

    korp New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    394
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Haha ... solved.
Search tags for this page
android bottom bar change
,

android bottom menu bar

,
android change home screen icons
,
android change menu bar
,
android menu bar bottom
,
android menu bar icons
,
android menu item set drawable
,

change android menu bar

,
change home bar icons andriod
,
change home icon android
,
change icons bottom bar android
,
change menu bar android phone
,
edit android menu bar
,
what do you call the bar at the bottom with icons on apps
,

what is the bar at the bottom of android called