How do I remove SPRecovery from my Droid

Discussion in 'Android Tech Support' started by wktclwn, Jul 9, 2010.

  1. wktclwn

    wktclwn New Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Botttineau, ND
    Ratings:
    +0
    I recently rooted my droid, and put Froyo 2.2 on it. I changed my mind, and restored my phone back 2.1 through SPRecovery to get it back to the way I had it before I rooted it. Now how do I remove SPRecovery from it so it's back to being an unrooted droid?
     
  2. titans

    titans Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,662
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    Flash 2.0.1 sbf, and ota to 2.1
     
  3. wktclwn

    wktclwn New Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Botttineau, ND
    Ratings:
    +0
    If I do this, will I lose everything I have on my phone, as in, all my contacts, apps, themes, settings and such? I would like it to look exactly how I have it now, just with SPRecovery removed, so when I do Power+X it doesnt go into SPRecovery, it just goes into what it did before the phone rooted. Thanks with the help so far
     
  4. titans

    titans Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,662
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    I don't believe it's possible to flash the stock recovery over a custom recovery...hopefully another RS member can confirm/deny.
     
  5. wktclwn

    wktclwn New Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Botttineau, ND
    Ratings:
    +0
    So there is no way of removing/uninstalling SPRecovery from the droid, unless starting completely from scratch and having to redownload all my apps/games, themes and etc.?

    Also, if I have SPRecovery on my droid, and ever have to take it into Verizon, does that void the warranty? If not, I'm not so worried about having it on there.
     
    Last edited: Jul 9, 2010
  6. titans

    titans Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,662
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    To my knowledge you can't install stock recovery seperate from the whole stock rom. And yes it voids your warranty.
     
  7. wktclwn

    wktclwn New Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Botttineau, ND
    Ratings:
    +0
    Ok, since I'm more then likely gonna have to start from scratch to get SPRecovery off, will MyBackup Pro be some of help in getting most of what I had on my droid back on there?
     
  8. titans

    titans Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,662
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    Astro should be fine for backing up apps.
     
  9. wktclwn

    wktclwn New Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Botttineau, ND
    Ratings:
    +0
    Alright, thanks for all the help. Gonna get cracking on getting my droid back to the way I had it. Thanks again!
     
  10. titans

    titans Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,662
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    Np have fun
     
  11. wktclwn

    wktclwn New Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Botttineau, ND
    Ratings:
    +0
    Do you know how to remove the superuser icon off the phone?
     
  12. titans

    titans Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,662
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    If you flashed the 2.0.1 sbf it wouldn't be on there...you probably restored it with astro.
     
  13. wktclwn

    wktclwn New Member

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Botttineau, ND
    Ratings:
    +0
    Fixed it, you were right, flashed the right sbf file, and got me back to stock, and used MyBackup Pro to get me back to how I had everything before quickly. Thanks again for all the help!
     
  14. joshjunior

    joshjunior New Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    funny how the search bar helps when you use it :). i was just going to make a new post and found this one..
    i have a similar ?. i want to swap from sprecovery to clockwork mod since i dl the rom manager off the market. Is the best way to do this just to start all over? i currently have my stock 2.1 version saved on sp fyi.