1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

How do I do a soft reset with ICS?

Discussion in 'Droid RAZR MAXX' started by DethDroid, Jul 23, 2012.

  1. DethDroid
    Offline

    DethDroid New Member

    Joined:
    Apr 1, 2012
    Messages:
    64
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    California
    Hi Boards...it's been a while and I hope everyone is doing well. I can't seem to find an answer to this question...how do I do a soft reset now that pwr/vol down is screen capture?
    Also I have seen a lot of talk of doing factory resets after the update to clear up some of the glitches. Is this recommended? Will a factory reset harm my SD card and should I remove it first? I am having trouble figuring out how to get pictures I download/save from text messages to my SD card. My camera is set to store all pictures on the SD card but other stuff I am just not sure. I went into MyFiles and chose to move them but then I don't know where they moved to...I am really frustrated and confused lol so any help would be appreciated.
  2. Caesars
    Offline

    Caesars Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2012
    Messages:
    1,202
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    48
    It's still power/volume down ;)

    Edit: the soft reset that is ^^

    Googorola MAXX
  3. DethDroid
    Offline

    DethDroid New Member

    Joined:
    Apr 1, 2012
    Messages:
    64
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    California
    Well I tried that and got a nice picture of my home screen...not sure what I am doing wrong :blink:
  4. Caesars
    Offline

    Caesars Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2012
    Messages:
    1,202
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    48
    Just hold it longer hehe, it will work :)

    Googorola MAXX
  5. DethDroid
    Offline

    DethDroid New Member

    Joined:
    Apr 1, 2012
    Messages:
    64
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    California
    Will do thanks...any answers on my other questions? I cleared the cache and that seems to have helped with a few issues.
  6. JohnnytheK
    Offline

    JohnnytheK Well-Known Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    1,359
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Yeah hold it for 10 seconds, which can feel like a real long time.
  7. Sydman
    Offline

    Sydman Premium Member Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,416
    Likes Received:
    201
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Austin, Tx
    If you press volume down first, and then the power button you will bypass the screen shot. Just FYI
  8. SallyC
    Offline

    SallyC Well-Known Member

    Joined:
    Dec 1, 2011
    Messages:
    1,212
    Likes Received:
    59
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Michigan
    For the soft reset, if you keep getting a screenshot, try holding the power down button a second before you add the power button. Sometimes it just takes a little finagling.

    When doing the FDR you should get a question about if you want to wipe the internal memory and also the external card. Also beware that the phone has two SD card directories: sdcard (internal memory) and sdcard-ext (your SD card). Some folks remove the external before doing a FDR to be sure nothing happens to it. I didn't and mine was okay, but you will want to be aware of this. If you have files installed and configured I'd make a back up on your pc of both directories as it may safe you some grief later on.

    I find moving things with MyFiles frustrating. You might want to look at ES File Explorer. Once installed go to Menu>Settings>and check Up to Root. I also changed Home Directory to / so that I have access to all folders.
  9. rosariorose9
    Offline

    rosariorose9 Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    269
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Definitely recommend you do an FDR. I avoided doing it for quite a while (didn't want to go through the hassle of re-installing my apps), but I'm SO glad I finally did it. All of the problems I was having - including my Maxx's screen spontaneously turning on, and really poor battery life - totally resolved. My phone is now back to its original sterling self!!
  10. 94lt1
    Offline

    94lt1 Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    11,263
    Likes Received:
    587
    Trophy Points:
    113
    Location:
    SE TX
    And if your going to do and fdr, do two..it will ensure a clean wipe and install..

    DROID RAZR MAXXIMIZED!!!! PREPARE TO BE VANQUISHED!!!
  11. DethDroid
    Offline

    DethDroid New Member

    Joined:
    Apr 1, 2012
    Messages:
    64
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    California
    Are you saying that I will need to re-install ICS?
Search tags for this page
android ics soft reset
,

droid 4 soft reset

,
droid bionic soft reset
,

droid razr maxx soft reset

,

droid razr soft reset

,
how to do a soft reset on droid razr maxx
,
how to soft reset droid razr maxx
,

razr maxx soft reset

,
razr soft reset
,
soft reset android ics
,

soft reset droid 4

,
soft reset droid bionic
,

soft reset droid razr maxx

,
soft reset droid razr maxx ics
,
soft reset on razr maxx