How do I clear album art from "3" Music app?

Discussion in 'Android Applications' started by GeneRs, May 26, 2010.

  1. GeneRs
    Offline

    GeneRs New Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Does anyone know how tho clear the album art from the "3" Music App? When I installed DE and reinstalled "3" the album art was all messed up. All the covers are there but they no longer match up with the correct artists. There MUST be a way to clear them all and make the app research for all the covers like it does when you load new music. I'm open to suggestions. Thanx
  2. truckrod
    Offline

    truckrod New Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    easy just long press on the album art n it will start loading 6 or 8 new art as the one that u want comes up press on it n it will paste the new art on that frame
  3. GeneRs
    Offline

    GeneRs New Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yeah, I figured that out. But really dont wanna have to do that for all of the artists on my phone. There HAS to be a way to make the app start from scratch and reload all if the pics. The images must reside somewhere that I can delete them which should force 3 to re search for them. Veeeery frustrating.
  4. DreamOperator
    Offline

    DreamOperator New Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Preferences>Clear album art

    Then, while on the main screen, hit the menu button> Get album art, if you're trying to redo it.
  5. GeneRs
    Offline

    GeneRs New Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Nope... Doesn't give me the option to clear album art under preferences. Just gives me the option to "Get album art" and that only updates any that happen to be missing. I'm thinking the art must reside somewhere on the SD card because it didn't have to reload art when reinstalled after DE. Too bad the DEV of this app isn't reading this post.
  6. DreamOperator
    Offline

    DreamOperator New Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Really? I double checked before posting that info.

    Hit Menu, select Preferences (bottom right), you should see:

    General (section title)
    Use headset
    Full screen
    Thumb controls
    Lock screen

    Album Art (section title)
    Always use ID3 Art
    Clear Album art

    There's more after that, but that should be what you're looking for.
  7. GeneRs
    Offline

    GeneRs New Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    That option is NOT there. Maybe its the .apk that im using. You wouldnt be interested in sharing the.apk you are using would ya?
  8. DreamOperator
    Offline

    DreamOperator New Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm not too familiar with that, but I'm sure I could pull it off with some direction. Have you tried reinstalling it?
  9. GeneRs
    Offline

    GeneRs New Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Got it!!!

    It was easy peasy once I found the file I was looking for. Resides on SD card/Albumthumbs/RockOnNg. Deleted RockOnNg and retarted "3". "3" reloaded all art. All Album Art matches artists now. Thanx to Truckrod and DreamOperator for helping me. Much appreciated.
  10. shoot2scre
    Offline

    shoot2scre New Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    I was having this same problem after I upgraded to BB 1.1

    So thanks.
  11. jimmyg
    Offline

    jimmyg New Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    [ Off Topic ]
    I have been using the original music player and 3. cant seem to get 3 to shuffle all my music. i've noticed that when using the original music player for 20-30 mins "3" will start up all by it self and start playing a random song and i will have 2 songs running... anyone else have this happen? has happened like 4x times today
    [ /Off Topic ]
Search tags for this page
albumthumbs android rockonng
,
albumthumbs rockonng
,
android albumthumbs rockonng
,

rockonng