1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Home++ feels a 'tad' sluggish? Anyone else?

Discussion in 'Android General Discussions' started by TheCyclist, Dec 27, 2009.

  1. TheCyclist
    Offline

    TheCyclist New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just recently have been fine tuning my handcent and Home++ and finally I am seeing that it just isn't quite as snappy as I thought it used to be (Just in page flipping and things like that, Apps are fine.)

    Any comments? or Advice?


    Axion


    p.s
    I am not running a lot of apps just Home++ and Handcent 24/7
  2. datguybk
    Offline

    datguybk New Member

    Joined:
    Dec 25, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    nyc
    same here, it doesn't feel as smooth switching between home screens
  3. TheCyclist
    Offline

    TheCyclist New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Did you do the update the other day? It seems to have occurred right after
  4. SSHGuru
    Offline

    SSHGuru New Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    3,839
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Lauderdale
    Yeah it's laggy...
  5. TheCyclist
    Offline

    TheCyclist New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is it just Home++ or what is it?
  6. slammin86
    Offline

    slammin86 New Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yep same has happened to me. It is also force closing a lot more.
  7. tu3218
    Offline

    tu3218 New Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    1,219
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Baltimore, Maryland
    yeah for the first time(running home++) my droid was running like my old winmo phone. I uninstalled home++ and it was right back to being fast!. Its weird cause it was running fine in the beginning.
  8. Vulcan1600
    Offline

    Vulcan1600 Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    5,682
    Likes Received:
    139
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    Just curious, do you really need to uninstall Home++ or just change the default to Home?
  9. JCapricorn
    Offline

    JCapricorn New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    VT
    In addition to the lag and force closing, mine is also sucking up a lot of battery power even after I removed a few widgets.
  10. raven1911
    Offline

    raven1911 New Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    210
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Same here...i have had twice as many fc's than previous. Also seems much slower.
  11. sir2545
    Offline

    sir2545 New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    249
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Charlotte, NC
    I noticed it force closes a lot also..since the last update every time I unlock it, it force closes
  12. tu3218
    Offline

    tu3218 New Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    1,219
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Baltimore, Maryland
    you know your right an I didn't think of that. because thats what I did when installed just the launcher++ until they updated. Its a pain setting up all the widgets and apps all again. I may install it again since I forgot that you can do, as you said just change back to the regular home as default.
  13. korp
    Offline

    korp New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    394
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You could just change it back to the default home. I like launcher+ which I believe is made by the same people as home++. Its basically like a plain screen replacement that just adds extra screens .. up to 7 and doesn't lag.
  14. frankieg22x
    Offline

    frankieg22x New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    mine is also foreclosing a lot. There has been a lot of updates for Home++ in the past 2 weeks... almost a new one everyday. Hopefully they will get it right one of these times because I love this app.
  15. Martin030908
    Offline

    Martin030908 Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    FYI.... try removing all widgets from your stock home.... as it still runs in the background while using Home++. I found this was a good way to 'speed' up Home++. I left my stock home with just the basic icons and deleted everything else off the home screen.
  16. FlipBack
    Offline

    FlipBack New Member

    Joined:
    Dec 25, 2009
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland, USA
    Add me to the lagging and a lot of force closes group.

    Good suggestion. How do I get to the stock home after I have set Home++ to default?

    EDIT: Nevermind, found it.:)
  17. Vulcan1600
    Offline

    Vulcan1600 Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    5,682
    Likes Received:
    139
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    Well, I decided today to delete Home++ and Launcher+ - they are both a shell around the stock Home, so even though Launcher says it's Home w/o the bells and whistles, the fact it still is available, same with Home++ I just decided to delete them both and wait for the big update in January. If I read in the next couple of weeks that Home++ finally figured everything out, then I'll just reinstall it again. I've become quite the expert setting up Home screens the past few weeks anyway :) And, I have noticed the stock Home is much faster than what I got used to the past couple of weeks.
  18. datguybk
    Offline

    datguybk New Member

    Joined:
    Dec 25, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    nyc
    I just uninstalled Home++, i had to force stop it about 4 times today in 3 hours and a few times it was just unresponsive to swiping
  19. acturbo
    Offline

    acturbo New Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have been using Home++ for a couple of weeks and got tired of the hangups as well. I also tried Panda with about the same success as Home++. I am now using stock Home until they get all the bugs worked out.
  20. hughesjr
    Offline

    hughesjr New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am not having any issues with home++ ... I do usually power off my phone once or twice a day recently as I have been playing with boot animations.