home cat5 wiring help

Discussion in 'Off Topic Forum' started by ilikemoneygreen, Nov 27, 2010.

  1. ilikemoneygreen

    ilikemoneygreen Silver Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    2,578
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    103
    Location:
    AZ, Superstition MTNs!
    Ratings:
    +15
    Ive got my router 50ft away from my Wireless n router but my ps3 doesnt seem to be n compatable. My mediacom connection is 20mbps. The ps3 glitches when i try to play 2 players online with black ops becuase im only on g speeds. So my solution is to just run an ethernet chord across the attic. So far im researching cables and such but i need a knowledgeable person with this stuff.
    Should i buy a 75' cat 5 or cat 6?
    100 ft. 23-Gauge Category 6 Riser Cable - 56918943 at The Home Depot

    Shop IDEAL 24-Gauge 4-Pair CAT 5E Cable at Lowes.com
    Also im going to have to get some connectors on the end of the cables but im not sure if cat 6 cables need a special connector or if i can use the same old end as the cat 5 cables? Or does the cat 6 just connect straight to the wall plate? does the wallplate have to be made for ct 6 or can it just be the same?
     
  2. guidot

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,347
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Massachusetts
    Ratings:
    +274
    Same connectors.

    Cat6 is meant for GB speeds.

    Need to wire them correctly for TIA-568B.

    Orange white/orange/green white/blue/blue white/green/brown white brown.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  3. ilikemoneygreen

    ilikemoneygreen Silver Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    2,578
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    103
    Location:
    AZ, Superstition MTNs!
    Ratings:
    +15
    So if i went with a cat5e id be getting just as good as a connection since ive only got 20mbps?
     
  4. guidot

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,347
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Massachusetts
    Ratings:
    +274
    Yes. Basically. That would only be for internal network speed.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  5. ilikemoneygreen

    ilikemoneygreen Silver Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    2,578
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    103
    Location:
    AZ, Superstition MTNs!
    Ratings:
    +15
    haha my friend is such a moron. He told me different.
    thank you, this will save me $$. :)
     
  6. guidot

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,347
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Massachusetts
    Ratings:
    +274
    NP!

    Sent from my Droid using DroidForums App