Home button not working

Discussion in 'Android Tech Support' started by tofasttafuri, Apr 1, 2011.

  1. tofasttafuri

    tofasttafuri Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    166
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I decided to flash the new CM7 RC4 on my D1 and after I boot up, I cannot return to my home app when clicking the home button. I can feel the little vibration when I press the button, but when I longpress my home button, the recent apps list does not show up. Thanks for anyone's help.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  2. josh_c_4566

    josh_c_4566 New Member

    Joined:
    Oct 16, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    It must be a bug thats still managed to slip through in the ROM itself. I am having the same problem, only my search button does not work either. This is quite annoying for me since I reassigned my search key to open my messages from wherever im at, and because come on, the home button is like the most used button I have.
     
  3. tofasttafuri

    tofasttafuri Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    166
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I feel your pain. But I fixed it by just wiping data/cache and reinstalling the rom. Seems like a major bug but no one has talked about it.
     
  4. returntosender

    returntosender Member

    Joined:
    Dec 22, 2010
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I'm running the leaked GB and get the home button issue from time to time. This morning I rebooted a few times and it didn't go away, so I cleared the Dalvik cache in the bootstrap and upon bootup it was fixed.
     
  5. JerseyFrankU

    JerseyFrankU Member

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Duh
    Ratings:
    +0
    I have lost the use of my home key - and am not certain that it is ROM related - the search key was not functioning when i purchased the rooted D1 and have had 'right side screen issues' all along - now migrating left -
    Question - is there anyway to re-assign another key (camera/volume) or perhaps create a widget or shortcut to emulate home? I'm running liquid0624 1.85 and it has done wonders to stabilize many issues on my phone - but having to back my way home - shuting down everything to get there-really-really -stinks...
     
  6. Drodisho

    Drodisho New Member

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Tampa Florida
    Ratings:
    +0
    Look I cant use my phone at all without shutting down and now it goes directly my messages so I can't even see the home screen. I'm not as familiar as most so I'm lost. Any help would be greatly appreciated....but I mean like android galaxy for dummies type help...
    Thanks,
    Dixie
     
  7. JerseyFrankU

    JerseyFrankU Member

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Duh
    Ratings:
    +0
    Help w home screen

    I've not had a lot of luck getting the folks who know stuff steppin up to help dear -unless the hint (by your name) of a damsel in distress packs any weight - don't know if i can offer much - but if you want to give me more details, Ill try...
     
  8. drust

    drust Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    NY
    Ratings:
    +0
    Ladies and Gents i have never noticed how much i use my home button until today when i pressed it and it did nothing.

    i get a vibrate when the button is pressed but nothing happens
    the vibrate leaves me to believe that the hardware is still working

    i was messing around with my phone and possibly messed up a link

    is it possible to reflash gb and reupdate to ota ics?
    i know after .905 with the leaks you could not

    ideas and input would be much appreciated



    note: search button is not working either
     
  9. sst45jeff

    sst45jeff Active Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    377
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +40
    Current Phone Model:
    Droid Turbo

    when you say messing around with your phone do you mean files or settings ?
    No you cant go back to GB after updating to ICS.
    You can go to the link at the bottom of my post & get the FXZ file & re-flash it to ICS if you need to.
    Everything you need is in that link.
     
  10. drust

    drust Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    NY
    Ratings:
    +0
    Files
    Along with settings

    Tried a different launcher but it did not work
     
  11. lanza_david

    lanza_david Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    351
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Same thing happening here. Comes back after a while though. Another bionic ics bug I guess. My work around is the back button, although it does not help sometimes like when in a browser and you want to keep the page you are at.
     
  12. drust

    drust Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    NY
    Ratings:
    +0
    Mine was a mess up on my part.. i noticed more things missing or broken
    Ie: lower half of phone option menu (hold power button)

    Reflashing has everything up and running again

    Thanks sst45jeff

    Was the file i needed
     
  13. lanza_david

    lanza_david Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    351
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    You say re flashing, but I got ics via ota. I did do a factory wipe.

    Re flashing is not the same as factory wipe, is it?
     
  14. drust

    drust Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    NY
    Ratings:
    +0
    Flashing is replacing everything to the point that its like out of the box.. all mods and customization gone

    Factory reset just deletes data and settings. Edited system files would still be present

    Please do research and know what you are doing before attempting to flash.
    Sst45jeff's signature has a walkthrough but read it entirely before starting
    YOU WILL LOSE ALL YOUR DATA.. MAKE SURE YOU BACK IT UP ON EXTERNAL OR CAN AFFORD TO LOSE IT
     
  15. lanza_david

    lanza_david Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    351
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Thanks!

    So there might have been some conflicts caused with the OTA that seem to be resolved by flashing it, huh?
     
    Last edited: Nov 23, 2012
Search tags for this page
cm7 home button
,

cm7 home button not working

,
cm7home toets werkt niet
,
droid x home button not working
,
droid x2 cm7 home button
,
drpid x cm7 home button
,
home button broke xoom cm 11
,
home button no function in android
,
home button not working cm7
,
xoom home button not working