help!!!

Discussion in 'Droid X Hacks' started by thibaulb, Apr 2, 2011.

  1. thibaulb
    Offline

    thibaulb New Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm having some problems with bootstrap recovery. I'm trying to install the darkslide rom, i've got the ROM on my SD card, all my data backed up. When i use bootstraper and reboot recovery the phone reboots and i get the droid with the triangle and exlamation point above him, not the green text like i am supposed to, when i hit the search button there is a message at the bottom of the screen that says "E:Cant open /cache/recovery/command.

    no idea what i'm doing wrong. I've read through every thread i could find and was unable to find anyone else having this issue!

    what am i doing wrong?
     
  2. 13th angel
    Offline

    13th angel Developer Developer

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Auburn, Alabama
    Ratings:
    +1
    Uninstall the bootstrapper and reinstall it. If that doesn't work then dl Rom Manager and flash it through there (people say its useless, it isn't. That's how i first got it to work before I knew about the bootstrapper).

    sent from a D2G with Liberty 2
     
  3. thibaulb
    Offline

    thibaulb New Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    thats exactly what i was just looking at acutally. i tried uninstalling and renistalling, did the same thing. do you know if there are any guides on how to use rom manager?
     
  4. timelord
    Offline

    timelord Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    are you currently on stock .340 and rooted? Also you must mount system before installing darklside. Rom manager will not work without bootstrap. you have to run bootstrap, then you can use rom manager.
     
  5. 13th angel
    Offline

    13th angel Developer Developer

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Auburn, Alabama
    Ratings:
    +1
    Not that I know of. Just when you install it its the top option. Click it, select phone model and there you go. Should be able to boot into recovery using the bootstrapper after that.

    sent from a D2G with Liberty 2
     
  6. thibaulb
    Offline

    thibaulb New Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    yes, i am on stock .340 and i am rooted. What exactly do you mean by mount system?
     
  7. thibaulb
    Offline

    thibaulb New Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    when i click the top option (flash clockworkmod recovery) it says that my sd card needs to be mounted to use rom manager. I have my phone connected to the computer right now. usb is in mass storage mode, and debugging is on....wtf do i need to do to mount it???
     
  8. jaycemiskel
    Offline

    jaycemiskel Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    1,359
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2
    The reason your sd card is not mounted is because you're using it in mass storage mode. You need to disconnect it from the computer to mount the card back to your phone.

    Sent from my DROID2 using Tapatalk
     
  9. thibaulb
    Offline

    thibaulb New Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    ahhh...im an idiot
     
  10. timelord
    Offline

    timelord Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Darsklide
    Install:
    Bootstrap recovery
    Mount System
    Wipe data/factory reset (if all ready on DarkSlide there is not a need to do this step)
    Install from zip
    choose zip
    choose DarkSlide
    Install
    Reboot
    Enjoy

    bootstrap recovery has an option to mount system etc, select mount system, back button to get out of menu, then proceed with install as per instructions
     
  11. thibaulb
    Offline

    thibaulb New Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    ok so after i mounted the sd card, i hit the top option (flash clockworkmod recovery) and then hit the button below that (reboot into recovery) and the phone just rebooted, nothing happened....

    i feel like a moron asking all these questions, and in all the threads i read this whole process seemed pretty easy, i just cant figure out for the life of me how to get bootstrapper to work!!! or how to use this rom manager!1:soapbox:
     
  12. thibaulb
    Offline

    thibaulb New Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    my problem is when i reboot into recovery i dont reboot into the bootstrapper green word screen. i boot in to the droid's recovery screen or whatever you call it. i get a message at the bottom of the screen also saying "E:Cant open /cache/recovery/command"
     
  13. 13th angel
    Offline

    13th angel Developer Developer

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Auburn, Alabama
    Ratings:
    +1
    Give it time to install. When it pops up asking for su then give it a minute or 2 after. It takes about a minute to download the file that it flashes then another minute for it to actually install it.

    Lol, its good that your asking. It allows you to learn so that you xan pass on your knowledge that was passed to you :)

    sent from a D2G with Liberty 2
     
  14. timelord
    Offline

    timelord Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Bootstraper will let you know that su permission as been granted before you can continue. are you sure you have root?
     
  15. thibaulb
    Offline

    thibaulb New Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    yup, it pops up a notification everytime it grants an application superuser permissions
     
Similar Threads
  1. JnnNicole
    Replies:
    1
    Views:
    522
  2. kees.5
    Replies:
    Views:
    N/A
  3. ehreeahna29
    Replies:
    7
    Views:
    820
  4. jwdechert
    Replies:
    Views:
    N/A
  5. vigneshkumar
    Replies:
    0
    Views:
    249
Loading...
Search tags for this page
droid x2 rom manager sd card not mounted
,
rom manager says sd card isn't mounted
,

the sd card needs to be mounted rom manager

,
the sd card needs to be mounted rom manager advan