Help! Won't Boot Because No Launcher!

Discussion in 'Android General Discussions' started by wierdo124, Oct 21, 2010.

  1. wierdo124

    wierdo124 Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Yeah, i'm pretty smart. I am running UD1.0.0. It comes stock with LauncherPro. I tried to update LP via the Market and it failed. In my infinite stupidity i thought, HUH, lets just uninstall and reinstall! Well i uninstalled, and now it won't install. I have no launcher. So, i tried to reboot. I'm stuck at the boot animation.


    So i am sure there's gotta be some way to do this. Is it possible to install LauncherPro via an Update.zip? If so, could someone hook me up with said update.zip?
     
  2. furbearingmammal

    furbearingmammal Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    11,163
    Likes Received:
    372
    Trophy Points:
    513
    Location:
    Anywhere you're not
    Ratings:
    +455
    Current Phone Model:
    32GB Moto X Developers Edition
    Twitter:
    furryvarmint
  3. wierdo124

    wierdo124 Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I'd rather not.
     
  4. furbearingmammal

    furbearingmammal Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    11,163
    Likes Received:
    372
    Trophy Points:
    513
    Location:
    Anywhere you're not
    Ratings:
    +455
    Current Phone Model:
    32GB Moto X Developers Edition
    Twitter:
    furryvarmint
    Then you'd rather not get your phone back. Reload the update.zip on your SD card, get into SPRecovery/Clockwork, allow and then install. No wiping needed.
     
  5. furbearingmammal

    furbearingmammal Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    11,163
    Likes Received:
    372
    Trophy Points:
    513
    Location:
    Anywhere you're not
    Ratings:
    +455
    Current Phone Model:
    32GB Moto X Developers Edition
    Twitter:
    furryvarmint
    (you won't lose anything! :D)
     
  6. wierdo124

    wierdo124 Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I actually tried that just before i read your post. I thought you meant i had to wipe.

    It's back! all my texts etc are still there. That's a relief.
     
  7. furbearingmammal

    furbearingmammal Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    11,163
    Likes Received:
    372
    Trophy Points:
    513
    Location:
    Anywhere you're not
    Ratings:
    +455
    Current Phone Model:
    32GB Moto X Developers Edition
    Twitter:
    furryvarmint
    Oh heck no. :) I should have been more clear in my first post. I apologize. The only way to get a launcher on is to reflash it. What you can do now is install ADW (or your choice since I understand there's another aftermarket one) and set it as default THEN remove LauncherPro.
     
  8. wierdo124

    wierdo124 Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Thanks a ton :)


    So then, what exactly does reinstalling without wipe do? Just replace any non-existing data?
     
  9. furbearingmammal

    furbearingmammal Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    11,163
    Likes Received:
    372
    Trophy Points:
    513
    Location:
    Anywhere you're not
    Ratings:
    +455
    Current Phone Model:
    32GB Moto X Developers Edition
    Twitter:
    furryvarmint
    In practice I'd have to say "pretty much". What it does is overwrites the files that are there with the ones that came originally with the ROM -- in this case you were overwriting empty space and the exact same files that were already there. The reason why you wipe is to make sure all the stuff that's in those areas is as virgin as possible before you violate it with non-standard data (you brute ;)). If you don't wipe you risk a file or a file chunk sticking around and gumming up the works.

    Did UD come with an app pack? If so you don't need to flash that. If not then you should double-check to make sure your apps don't need updating again.
     
  10. wierdo124

    wierdo124 Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    No it didn't.

    At any rate, i installed ADW and did the routine to get LauncherPro to work, and it is now. Running 0.8.1.1. Glad i am too, ADW is absurdly slow on my Droid.
     
  11. furbearingmammal

    furbearingmammal Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    11,163
    Likes Received:
    372
    Trophy Points:
    513
    Location:
    Anywhere you're not
    Ratings:
    +455
    Current Phone Model:
    32GB Moto X Developers Edition
    Twitter:
    furryvarmint
    And it's lightning fast on mine. :) It's always amazing to me just HOW different everyone's Droid is.

    Glad it's fixed for you. If you ever run into any other problems, just remember the Rescue Squad is here to help!
     
Search tags for this page

android no launcher

,
android phone no launcher
,
android phone with no launcher
,
android without launcher
,
my android has no launcher
,
my phone has no launcher
,

no launcher android

,
no launcher in android
,
no launcher on android
,
no luncher in phone