1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Help!!! Trouble with RSD lite

Discussion in 'Rescue Squad Help' started by jcboyett, Apr 22, 2010.

  1. jcboyett
    Offline

    jcboyett New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Georgia, United States
    Ok, so I got a new droid via assurion, and now I'm ready to re-root. I tried using RSD lite to flash back to the old 2.0.1, but now my phone just turns on into a blank screen. I can still pull up the bootloader menu, to use with RSD lite. But RSD lite won't recognize my phone now. I've uninstalled it and then re-installed it. It still won't recognize my phone. I think I could handle things if I could just get the program to recognize my phone, and I'm gettin' a lil' worried that I might now be able to
  2. christim
    Offline

    christim Super Moderator

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England
    The bootloader menu is the stock one, not sprecovery?

    I'm also recommending to folks to use the 3rd link in my signature, rather than flashing back to 2.01, as an easier process. What you did should work. Sounds like this isn't your first Droid. Did you ever successfully flash an SBF file with RSD Lite on a previous phone?
  3. jcboyett
    Offline

    jcboyett New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Georgia, United States
    My old phone was stock 2.0.1, so I just rooted it the regular way. It took a swim so that's why I got a new one. I unrooted it and updated to 2.1 before I sent it in for insurance, so that all worked out. I need to know what to do here though. I'm not talking about sprecovery. I'm talking about the screen where you hold up+power and then use rsd lite. The program won't recognize my phone like it should, how could I make it do so?
  4. christim
    Offline

    christim Super Moderator

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England
    How is it not recognizing the phone?. You're on the phone at the Bootloader screen. That's it for the phone. The rsd lite program then is run to install the sbf file. It sounds like you tried this, and rsd said it completed?

    If your phone doesn't boot up then the next question is how is the battery? Is it plugged into a wall socket and for how long has it been?
  5. jcboyett
    Offline

    jcboyett New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Georgia, United States
    the phone doesn't show up in RSD lite, so I can't do anything in that program. I initially ran an sbf file in RSD lite and now the screen of my phone only turns white. So now I need to try to re-run the sbf file, maybe it didn't do right the first time. But my phone doesn't show up in RSD lite
  6. christim
    Offline

    christim Super Moderator

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England

    I was going to ask if you powered on the phone with dpad-up first or opened RSD Lite first but I just tested both ways and the order doesn't matter. My phone shows up whether I start RSD Lite first and then connect the phone or the other way around.


    Back to the battery question. Are you plugged into the wall and for how long have you been?
  7. jcboyett
    Offline

    jcboyett New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Georgia, United States
    battery power shouldn't be an issue. I just plugged it into the wall a few min. ago to check, but I had plenty of battery before I started everything. The screen is still blank white while it's plugged into the wall
  8. jcboyett
    Offline

    jcboyett New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Georgia, United States
    I THINK I GOT IT!!! I just used my other laptop to download rsd lite and the 32 bit driver, now this computer is recognizing my phone. Maybe the other cpu just turned to **** on me
  9. jcboyett
    Offline

    jcboyett New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Georgia, United States
    Nevermind. This sucks, when I select the sbf file and click start it says FAIL, it won't do it for me
  10. christim
    Offline

    christim Super Moderator

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England
    So close....bummer.

    But it does see the phone?

    Try it a couple more times, as that can't hurt. Somewhere I think I saw a post where someone had to sbf a few times before it works.
  11. jstafford1
    Online

    jstafford1 Super Moderator

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,055
    Likes Received:
    125
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    there's been some posts that the 64 bit drivers give people trouble. for me when i check rsd it doesnt find my phone. I have to go to config and select first-come something or other. it wont auto detect.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  12. jcboyett
    Offline

    jcboyett New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Georgia, United States
    It's still not working, the time I click start it says FAIL. says cannot retrieve INI file or somethin' like that
  13. jstafford1
    Online

    jstafford1 Super Moderator

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,055
    Likes Received:
    125
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    sounds like a bad download.... try downloading the file again

    Sent from my Droid using Tapatalk
  14. jcboyett
    Offline

    jcboyett New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Georgia, United States
    I'm redownloading now, but could it be that now I'm on an older computer. This one is from like '04. The original computer that I was doin' everything on and had rsd working on the first time was from '07
  15. jstafford1
    Online

    jstafford1 Super Moderator

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,055
    Likes Received:
    125
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    what OS is it running?

    Sent from my Droid using Tapatalk
  16. jcboyett
    Offline

    jcboyett New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Georgia, United States
    XP. And I just redownloaded that sbf file and tried doing it again but it still said Fail. The same story about the INI file
  17. jcboyett
    Offline

    jcboyett New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Georgia, United States
    YOU ARE A GOD! Just read your message, been so caught up in trying to get stuff to work. Went back to my newer cpu and did this and it worked
  18. jstafford1
    Online

    jstafford1 Super Moderator

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,055
    Likes Received:
    125
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    yaaaaaaa

    Sent from my Droid using Tapatalk
  19. Alex K.
    Offline

    Alex K. New Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    GOOD JOB GUYS :D I read this and I was like uh oh.. this dude's f**ked. I didn't even know there was a margin of error in RSDLite.

    But I'm glad you got your Droid working again, and welcome back :]
  20. christim
    Offline

    christim Super Moderator

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England
    glad to hear it!

    I'll add this to the 3rd link in my sig, thanks.
Search tags for this page

rsd lite doesn't recognize droid bionic

,

rsd lite doesnt recognize droid x2