HELP!! Stuck at Recovery Screen

Discussion in 'Droid Rooted Help' started by Godfather, Aug 26, 2010.

  1. Godfather
    Offline

    Godfather New Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Arizona
    I rooted my phone this afternoon, installed rom manager, ran flashworkmod recovery, did a nandroid backup and tried to install a rom through rom manger, my phone re-booted with the exclamation point and when I get to the main screen...I dont have an option to restore. I have "reboot system now" wipe date/factory reset" "wipe cache partition" and wipe baseband data"....Am I screwed....please help!!
  2. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Lets not throw in the towel just yet.

    Can you boot into recovery? Press "X"and power key. If so what do you see
  3. pc747
    Offline

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    17,324
    Likes Received:
    955
    Trophy Points:
    113
    you may have lost recovery go back into rom manager it should reflash cw recovery for you.
  4. Godfather
    Offline

    Godfather New Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Arizona
    You know what is odd....I got to the main recovery screen, where I could "reboot system", " wipe data/factory reset", wipe partition blah blah...and thats where I stopped because I didn't want to jack it up, but I pulled my battery for like 30 minutes, and it rebooted back to where it freaked out. I tried to do the ROM again and the same problem. I did a battery pull for about 20 minutes and it came back up. Im going to reflash and do another nandroid back up and try again.
  5. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
    Were you on the 2.2 OTA before you started?
  6. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    If you would load your bootloader (hold up on the D pad -- pointing towards the screen) and tell us if it's 2C. 7C., we could advice you better.
  7. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Middleboro, MA
    If either of the last 2 posts are true then you need to use Link 3 in my sig to root or you will keep having problems
  8. Godfather
    Offline

    Godfather New Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Arizona

    @tallica...yes I'm on 2.2

    @fur...what screen do I have to be at to that? The recovery screen or where?
  9. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Turn the phone off, hold up on the d-pad (towards the screen) and don't let go, power the phone up, and then release once the bootloader loads. It's a black screen. What version of the bootloader do you have?
  10. Godfather
    Offline

    Godfather New Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Arizona
    I have 2c.7c..also I was following the steps in motos thread, but he says to name it update without the "zip". I already have an file named update from my manual FG01 upgrade...do I rename it something else or can I delete the other update file? Another thing is I can't get RSD lite to see my phone...I know its the drivers, I cant install them because I dont know where in the hell they are...were they in the download or do you get them seperate?
    Last edited: Aug 27, 2010
  11. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Delete it.
  12. Godfather
    Offline

    Godfather New Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Arizona
    I deleted it and moved the new file over and named it update. I go to bootloader and it says transfter mode is USB, I start RSD lite, but It doesn't see my phone. I did chose "first come" but still no luck. I think I need to install the drivers, but I don't see them, where do I download them from or is it something in the zip?
  13. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    From the original thread:

    "Either the 32 bit or 64 bit Motorola drivers as appropriate for your machine."
    [​IMG]
    The red text is link text. You saw that in the other thread, right?
  14. Godfather
    Offline

    Godfather New Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Arizona
    Yea...you know what, my computer must have been freaking out because last night when I was working on this, I clicked those links and it was just taking me back to this website, it wasn't taking me to the link. I would put my mouse over the link and could see where it was supposed to take me, but everytime I clicked on it, it would bring me to Droid forums. My phone is working right now, so I have RSD lite and all the files on my laptop at home, so I will give it another go when I get home this afternoon. I'm running XP on my laptop, should I download the 32 or 64 bit drivers? Again, I really appreciate all your help brotha. The bad news is....I'm gonna probably drive you insane with questions until I get this working.
  15. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    It's cool, really. We all miss things from time to time, so I figured I'd ask if you'd seen them or not. :) And as much as we'd like to say/think otherwise, computers glitch and the internet has issues frequently. No harm, no foul.

    XP comes in 32 and 64 bit flavors, so you'll need to figure out which one it is. Find My Computer, right click it, and see what it says under properties. IIRC it'll say in there.
  16. Godfather
    Offline

    Godfather New Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Arizona
    Cool...I'll try it this afternoon and hit you back if/when I encounter any issues. Thanks again
  17. Godfather
    Offline

    Godfather New Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Arizona
    Update: Followed Moto's instructions and everything seemed to work, I had the screens at the end I should have and everything. Is there a way I can double check to make sure I'm rooted? Also, since I went through that procedure, can I delete Universal Android Root? I don't see the little Ninja on my phone that says I'm rooted, I still see the one that Universal put there...any ideas or comments are appreicated. Also, now that I'm supposedly rooted, should I be able to install ROMs through ROM Manager now? Are now that I followed Motos walk through, is there an easier or more efficient way to install ROM and Kernels?
    Last edited: Aug 27, 2010
  18. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    For anyone who might read this since I answered that question in a PM...

    Download a terminal emulator from the market and open it, type in su -- if the prompt changes to a # you have root access.

    And the icon for the ninja dude has been changed to a pirate theme for the latest version of SuperUser Permissions. Some people think it's more appropriate -- I just think it's a lot cuter. :D
Search tags for this page
droid 2 hard reset stuck on recovery screen
,
droid 2 stuck in recovery screen
,

droid 2 stuck on recovery screen

,
droid dna stuck in recovery
,
droid pro stuck on recovery screen
,
droid stuck on recovery
,
droid x home key electronically stuck recovery
,
droid x stuck at recovery screen
,
frozen on recovery screen droid
,
how to get my stuck droix out of recovery mode
,
phone stuck on android recovery screen
,
rom manager gets stuck on recovery
,
rom manager hangs in recovery
,
stuck in recovery on droid dna
,
stuck on recovery manager screen