Help please!

Discussion in 'Liberty ROM D2' started by brendankruse, Jul 14, 2011.

  1. brendankruse
    Offline

    brendankruse New Member

    Joined:
    Jul 10, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just upgraded my phone to Gingerbread, and installed Liberty Rom v.9. Was running fine and then I went to the liberty customizer and reset after I made changes. Since then I cannot get it to load properly. As soon as I boot up I get to the lock screen and then all these apps try to force close continually i can never get to the screen behind. I had a backup on my sd card (or thought I did) and can't find it. When I try to reload the rooted gingerbread, it gets to the very end of the install and then fails and says 'status 7'


    Not sure how to fix this. Also, important I might have went in and deleted a bunch of things on the SD card I was not suppose to. I deleted a bunch of folders belonging to certain apps, and that is probably why I am getting the continual force closes. Anyone know how to go in an delete those apps all together so them closing is not an issue?


    When I boot reload I used to be able to get to the CWM recovery now I am getting the "android system recovery" which has far less options. When I try to install any zips from here it says failed to verify whole-file signature, signature verification failed.


    Please any help anyone could give would be greatfully appreciated. I am thinking if there is a way to ensure that my CWM as opposed to Android System Recovery, that would be helpful. And then once that's done, maybe I can get a copy of a nandroid backup, to reflash, to get it up and running again. ANY ideas or suggestions please! Thanks!
  2. CD95YJ
    Offline

    CD95YJ New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    869
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado, USA
    You cannot get into cwm because you need to be able to bootstrap recovery. Stock recovery will not let you flash a rom or other update.zip file because it runs an authentication check.

    I hate to say this but to get back to running right your going to have to sbf back to froyo, root, install the two part .596 TBH zips, and then reinstall liberty.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  3. brendankruse
    Offline

    brendankruse New Member

    Joined:
    Jul 10, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I had bootstrap recovery installed, and for a while it was sometimes going to CWM through bootstrap and sometimes going to android. Is there a way to force it to go to one or the other? Something else to hold down?

    Also, do you have any good links to sbf back to froyo? Why do I have to install a 2-parter to get back to gingerbread once I'm there? When I went from froyo to gb before I went straight to GB rooted using one .zip file.

    If I have to use the two parter, do you have a link to that as well? Sorry to ask so many questions, just trying to get this thing working again asap.

    Thanks for your help!
  4. CD95YJ
    Offline

    CD95YJ New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    869
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado, USA
    Mydroidworld.com - Droid x section, everything you could want, need, and dream of is pretty much stickied on the first two pages.

    Rsdlite, the 2.3.340 sbf, the gb .zip files... all there

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  5. brad92
    Offline

    brad92 New Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    4,498
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    TEXAS
    He has a DROID 2. He will need a different sbf and GB files.

    Liberty Gingercomb v.09
  6. CD95YJ
    Offline

    CD95YJ New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    869
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado, USA
    Sry, didn't catch that, but you can most likely still find all you need from mydroidworld.com just under the Droid 2 section.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  7. brendankruse
    Offline

    brendankruse New Member

    Joined:
    Jul 10, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is there any reason why it's going to Android system recovery rather than Bootstrap even though I have it installed? It was using bootstrap for a while, but not sure why it went to one rathan than the other.
  8. dankarlinski
    Online

    dankarlinski Guest

    You need to have the bootstrapper installed...

    Since we can't flash cwm over the stock recovery due to the locked lootloader issues, they had to use the bootstrapper instead. Now, what that is (just so you have a clarification of what is actually happening) is basically this:

    Code is set to run at startup which directs the boot process to go to recovery if a successful boot cannot be accomplished... the bootstrap (for lack of an advanced explaination) basically tells it to go to this different recovery instead.

    Long story short, if you are rooted, and have the bootstrap app, you'll have no issues getting into cwr. If you can't get to it, cwr is not set up properly, or you need to re-bootstrap

    Sent from my Liberated Droid2 (2.0.1)
  9. brendankruse
    Offline

    brendankruse New Member

    Joined:
    Jul 10, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yeah so I sbf'd back 2.3.2 and am now back on rooted GB.

    I went and redownloaded Bootstrap from the market place, installed it. And it will go to bootstrap when I go into the app and press reboot recovery, it goes straight to CWM, yay. But when I reboot with the power button and hold down 'x' I get the normal reboot. Is it supposed to work like this? Is there a way to get it to go to the bootstrap recovery when manually resetting.

    Also, after getting back to rooted GB my apps disappeared and market stopped working. Anyone else have this problem?
  10. CD95YJ
    Offline

    CD95YJ New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    869
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado, USA
    Yes, on a "normal" reboot to recovery your phone will boot to stock not cwm, as far as the market, from time to time apps disappear after a reset that's why I use titanium backup.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  11. Cmking76
    Offline

    Cmking76 New Member

    Joined:
    May 19, 2011
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This happaned to me as well got error 7 but I was on road so could not sbf,so I factory reset and it came up fine the reflashed lib and now everything works great
  12. Bsmooth411
    Offline

    Bsmooth411 New Member

    Joined:
    Jul 16, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I get continual force closes anytime I install liberty v.9, I finally gave up and decided to wait until next version comes out or justice

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  13. TheSwaggeR
    Offline

    TheSwaggeR New Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    744
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Dude, you're giving him DX info and help in the D2 section of the forum. Yes, the DX and D2 are alike in many ways but you cannot apply the same exact procedures and files to both phones. Especially a leaked GB meant for DX. And especially you giving him info to find an SBF file from the DX section on another forum site.

    You need to stick in the DX forum and help DX users, not the D2 users. If you know a lot about the D2 and the separate files and procedures it uses then your help here is fine but don't be bringing in your DX crap and further messing up someone's phone that is already messed up enough.
  14. mattv111
    Offline

    mattv111 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    254
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Greenville, NC
    Not positive but I think I might know what your problem is. There are 2 version of stock GB you have to install before installing Liberty 1st the monsterupdate file and then the deodexed GB and then you flash liberty. Try that and see if it works. Hope this helps
  15. Bsmooth411
    Offline

    Bsmooth411 New Member

    Joined:
    Jul 16, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You may be right, definitely only installed the one monster zip. Having trouble coming up with anything when searching.. got a link?

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  16. mattv111
    Offline

    mattv111 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    254
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Greenville, NC
    give me a minute to find it
  17. mattv111
    Offline

    mattv111 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    254
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Greenville, NC