1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

[HELP] moto-fastboot flash error

Discussion in 'Droid 4 ROMS' started by calvertdw, Aug 14, 2012.

  1. calvertdw
    Offline

    calvertdw New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am trying to flash a system.img:

    moto-fastboot.exe -w flash system system.img
    sending 'system' (262144 KB)... OKAY [ 12.080s]
    writing 'system'... FAILED (status read failed (Unknown error))

    What are some things that would cause this?

    Thank you for any help,
    Duncan
  2. Munst3rr
    Offline

    Munst3rr New Member

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Flint,Michigan
    Moto-fastboot -w
    that wipes userdata

    moto-fastboot flash system system.img
    that flashes system

    also if that doesn't work try switching usb ports and try again

    Sent from my DROID4 using Xparent SkyBlue Tapatalk 2
    Last edited: Aug 14, 2012
  3. Munst3rr
    Offline

    Munst3rr New Member

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Flint,Michigan
    well?....

    Sent from my DROID4 using Xparent SkyBlue Tapatalk 2
  4. calvertdw
    Offline

    calvertdw New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My battery went low, I have it on the charger now. I got the new 4.0.4 fastboot zip, and had tried that, but when i run update VRZ(...).zip, it says it is missing some text files. Also, my phone does not show up in RSD Lite.
  5. Munst3rr
    Offline

    Munst3rr New Member

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Flint,Michigan
    Hmm interesting maybe ill dl it and check it out, just make sure you charge it 100% don't be foolish

    Sent from my DROID4 using Xparent SkyBlue Tapatalk 2
  6. orangechoochoo
    Offline

    orangechoochoo New Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Location:
    On a caboose
    If your phone doesn't show up then update your drivers. There's a link to the updated drivers in my ICS Root thread in the Hacks forum.
  7. calvertdw
    Offline

    calvertdw New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My phone is now showing up in RSD Lite, but when I perform a 'moto-fastboot.exe -w' I get: 'erasing 'userdata'... FAILED (remote: Battery Low)

    I have had my phone on the charger for hours. I'm not sure if charging is working.

    EDIT: Shortly after posting, I got the data erase to work after quickly toggling the charging and connection USB cables. I got erasing 'userdata' OKAY and erasing 'cache' OKAY

    I'm going to try charging with the phone off, but the green light is not on, and that worries me.
    Last edited: Aug 15, 2012
  8. Munst3rr
    Offline

    Munst3rr New Member

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Flint,Michigan
    Try waking it to show the charging animation I think to wake it slightly press the power button or press volume keys

    Sent from my DROID4 using Xparent SkyBlue Tapatalk 2
    Last edited: Aug 15, 2012
  9. calvertdw
    Offline

    calvertdw New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    When I wake it (or do anything other than go to fastboot), it says AP Fastboot Flash Mode (S) (Boot Failure).

    Every time I reboot without the power connected it says Low Battery.

    While writing this, I noticed one of the options on the bootloader screen is BP only. I'm hoping that means Battery Power only. Just selected that, and it's stuck on red M. I have the charger connected. I wonder if it is charging.

    EDIT: It wasn't. Now I can't get it to go to any screen without a Low Battery Warning.

    EDIT2: I think I am now the proud owner of a $600 brick.
    Last edited: Aug 15, 2012
  10. Munst3rr
    Offline

    Munst3rr New Member

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Flint,Michigan
    did u try holding down power and volume down to reset it ? And oh man you know what I remember seeing this happen before (atrix thread)you got to try and get it charged 100 percent then I believe. Without powering it on connect it to the pc and run rsd and it will work

    Sent from my DROID4 using Xparent SkyBlue Tapatalk 2
    Last edited: Aug 15, 2012
  11. outsid0r
    Offline

    outsid0r New Member

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    185
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    this is partially a brick. you can either hack a usb cable to charge it or go on ebay and get a stock fastboot cable, check the tech support area here and you will see how others have had similar issues.
  12. calvertdw
    Offline

    calvertdw New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  13. Munst3rr
    Offline

    Munst3rr New Member

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Flint,Michigan
  14. Zero5295
    Offline

    Zero5295 New Member

    Joined:
    May 1, 2012
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Antonio, TX
    Fastboot failure

    Tried to "./moto-fastboot-osx64 update VRZ_XT894_6.7.2-180_DR4-16_M2-37_1FF.xml.zip, keeps coming back with a message saying: archive does not contain 'android-info.txt'
    archive does not contain 'android-product.txt'. What's with this? Why isn't it flashing?
  15. jsnweitzel
    Offline

    jsnweitzel Developer Developer

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    539
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Carolina
    You need to use rsd lite to flash the full file.

    Sent from my DROID4 using Tapatalk 2
  16. Zero5295
    Offline

    Zero5295 New Member

    Joined:
    May 1, 2012
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Antonio, TX
    I was able to lay my hands on a Windows laptop, and after making a factory cable, was able to flash :) Thanks!

    Sent from my DROID4 using Tapatalk 2
Search tags for this page
ap fastboot flash mode xt894
,
archive does not contain android-info.txt
,
atrix 2 failed to write unknown error
,
erasing 'system'... failed (command write failed (unknown er
,
failed flash system.img
,
fastboot failed remote battery low
,
fastboot flash system flash cmds error!
,
fastboot system.img failed
,
moto fastboot to flash system.img
,
moto-fastboot
,
moto-fastboot system.img
,
rsd lite 17/21 system img fail
,

vrz xt894 6.7.2-180 dr4-16 m2-37 1ff.xml

,

vrz xt894 6.7.2-180 dr4-16 m2-37 1ff.zip

,
vrz xt894 6.7.2-180 dr4-16 m2-â­37 1ff.xml