HELP me UNROOT please!!!

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by nesianboy, May 7, 2010.

  1. nesianboy
    Offline

    nesianboy New Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I recently got my Droid in March. I got it rooted using this tutorial on Youtube: .

    I have the current applications on my phone:
    *DroidRootHelper
    *Superuser
    *Terminal Emulator

    Quick note, when I try to tap on Superuser, a blank screen pops up. I can't do anything after selecting it on my apps menu.

    I have not been able update my phone to 2.1. I keep getting an aborted message during the installation process. I used the same tutorial to unroot from DroidReview on Youtube.

    Any suggestions???
  2. mikecolorama
    Offline

    mikecolorama Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Valinda, CA
    Ratings:
    +0
    why do you want to unroot?
  3. nesianboy
    Offline

    nesianboy New Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I was messing with it and, honestly, I am not sure I know what I am doing. I want to return it back to stock. I am also thinking of getting the Incredible and I will most likely sell my MotoDroid. I want to be able to return the phone to stock in that scenario.

    Can you help me?

    I am using directions from this website: http://rootyourdroid.info/guides/unroot-back-to-stock/

    As I try to install the unroot file on my phone, the installation process will not complete, it says:

    E:Can't open /sdcard/update.zip
    (No such file or directory)
    Installation aborted.

    It said the same thing when I am trying to update to 2.1.
    Last edited: May 7, 2010
  4. titans
    Offline

    titans Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,664
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
  5. nesianboy
    Offline

    nesianboy New Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
  6. titans
    Offline

    titans Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,664
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    Bro, read the directions. You aren't supposed to do that.
  7. shmoo
    Offline

    shmoo Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    423
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    dude puse dm updater. Itll proly give 2.01 but you can update from there. good luck to you. not sure why you want to unroot tho
  8. christim
    Offline

    christim DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    153
    Location:
    New England
    Ratings:
    +2

    It is possible you don't see file extensions on your computer. So you rename it to update.zip.zip and it cant find update.zip

    A Google search will show how to "display file extensions in windows"
  9. Tallica
    Offline

    Tallica Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    3,259
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Middleboro, MA
    Ratings:
    +1
    Also remember to:

    allow update.zip
  10. zshortyz
    Offline

    zshortyz New Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    yea if your running windows 7 or vista it wont show the .zip on the file name already. so you just have to name the file "update". no quotes. if you right click the file then click properties and go to details the name should be update.zip, not update.zip.zip
  11. christim
    Offline

    christim DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    153
    Location:
    New England
    Ratings:
    +2
    I managed to forget that, in the thread (post 20) that is link 3 in my signature. You'll get an error that the "e:update.zip install blocked" if you don't allow. Through me for a loop for a while because I wasn't reading the screen at first and then when I was I couldn't figure out why it was blocked. "allow update.zip" is a good idea:)
  12. hoagie52
    Offline

    hoagie52 New Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Why don't you just use droidmod to go back easy and quick.
  13. christim
    Offline

    christim DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    153
    Location:
    New England
    Ratings:
    +2
    That is another option too. There are a few ways to get back to stock.