Help me load my first ROM

Discussion in 'Liberty ROM D2' started by SWFLDroid, Jun 16, 2011.

  1. SWFLDroid

    SWFLDroid Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I recently purchased and rooted a Droid 2 and would like to install Liberty ROM. I am having a hard time, every link I go to seems to be broken or expired. What am I doing wrong? Where should I start?
     
  2. debrad0307

    debrad0307 Member

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    637
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    18
    Location:
    El Paso, TX
    Ratings:
    +19
    Since the Droid 2 is already rooted you will need to download Droid 2 bootstrap and liberty toolbox to install liberty. Once you have both of those apps installed you open up liberty toolbox, click on all roms, then click on liberty 2.01 and let it download. Once it is finished downloading it will prompt you to install. Put checks next to wipe data and back up current rom then click on install. Your phone should then boot into recovery and start the installation process. Once it is complete your phone will reboot and you should be good to go.

    Tappin and talkin on my DROIDX
     
  3. SWFLDroid

    SWFLDroid Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Thanks for the reply. Is there a different ROM that you might recommend? I'm not terribly savy and want something that works well without too many bugs.
     
  4. debrad0307

    debrad0307 Member

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    637
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    18
    Location:
    El Paso, TX
    Ratings:
    +19
    I'm actually running liberty. I haven't tried any other roms but I highly recommended liberty

    Tappin and talkin on my DROIDX
     
  5. SWFLDroid

    SWFLDroid Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    The message in liberty toolbox says if you are not already running liberty ROM do not download? I am currently running the stock ROM, where will I find liberty ROM?
     
  6. destin246

    destin246 Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    186
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Install gingerbread its great and fast

    Sent from my DROID2 using DroidForums
     
  7. TheSwaggeR

    TheSwaggeR Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    745
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    He didn't ask which ROM to install and how "great and fast" it is. Why don't you be a bit more specific to him on how to get to the latest Liberty GB.
     
  8. SWFLDroid

    SWFLDroid Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    where might I find the download for Gingerbread? I went ahead and installed Liberty per instructions in the earlier post in my thread. It looks to be working so far. I am back on "touch android to begin" is it okay to roll on?
     
    Last edited: Jun 16, 2011
  9. SWFLDroid

    SWFLDroid Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Liberty appears to be up and running! Woo hoo! Can I safely use the Liberty toolbox functions now? What to do first?
     
  10. TSXXX

    TSXXX Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Liberty toolbox is a great app! You can download different fonts/themes/addons/ etc.. on the fly. Enjoy the rom because it is one of the best for the d2.

    Sent from my Liberated Droid 2 at 1.37ghz
     
  11. SWFLDroid

    SWFLDroid Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0

    Very cool stuff so far! Is it always necessary to backup ROM and wipe data and cache before applying themes from the toolbox?