HELP! lost my notification bar after GPA15 install

Discussion in 'Bugless' started by Lock-N-Load, May 15, 2011.

  1. Lock-N-Load
    Offline

    Lock-N-Load New Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Westsiiide
    so, install went fine and smooth BUT I have no notification bar. nothing. And when I press Settings > Notifications nothing happens.

    When the phone starts up, up at the top on the lock screen it says Verizon Wireless as usual but no notification bar

    when in the phone, no notification bar at all.

    any help please?
  2. JustisLewis
    Offline

    JustisLewis New Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    274
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Try reinstalling the rom without wiping (it will reflash /system). If that doesn't work rewipe and reinstall

    Sent from my Droid using DroidForums
  3. Lock-N-Load
    Offline

    Lock-N-Load New Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Westsiiide
    hmm... okay, I will try it right now

    never had any issues with any other roms or kernels.. so this is a first
  4. Lock-N-Load
    Offline

    Lock-N-Load New Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Westsiiide
    nope.. it did not work :(

    also seems to be a lot more spacing between rows of icons on my home screens.. is that a tip in any way?
  5. johnnyb15613
    Offline

    johnnyb15613 Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    259
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Aside from boot loops, I have never had any issue with any ROM that I installed.
    Try to redownload the ROM
  6. Lock-N-Load
    Offline

    Lock-N-Load New Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Westsiiide
    No luck. Tried to reinstall x2 and redownloaded and always same results.. no notification bar and hitting the settings>notfifications does nothing.

    Also still can't explain why there is so much space between rows of icons so its like there is no room at the top of the screen anyway. Bizzare!

    Kinda bummed. Only used Pete's roms before so this is a bit of a bummer.
  7. juhde
    Offline

    juhde Droid X Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    420
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Mexico
    How are you downloading the rom? Rommanager? From pc then transfering to sdcard? Are you booting into recovery and installing yourself?

    Sent from my Droid
  8. JustisLewis
    Offline

    JustisLewis New Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    274
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Also are you restoring any system data via titanium?

    Sent from my Droid using DroidForums
  9. Lock-N-Load
    Offline

    Lock-N-Load New Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Westsiiide
    I have downloaded it and installed manually by booting into recovery and also tried downloading and install via ROMmanager

    I have not.. I never get to that stage as I see the issue with the notification bar and boot back into recovery and reinstall my backup ROM. But I could use MyBackup Pro or Tit for data restore... by I never get that far as I cannot ever get the notification bar to show up so why waste all the effort.
  10. juhde
    Offline

    juhde Droid X Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    420
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Mexico
    That's just strange, I don't see any reason why it wouldn't install correctly. What recovery do you use and which version?

    Sent from my Droid using DroidForums
  11. Lock-N-Load
    Offline

    Lock-N-Load New Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Westsiiide
    you know... I wonder if this is data wipe issue?

    when I install manually, while in Recovery, I just install as I have all of Pete's other ROMS. It does not prompt you, in Recovery, to wipe data and cache and I am 100% sure I wiped caches.. but not data. Could that really cause that 1 dumb issue? I find that hard to believe just because the rest of the ROM seems to functions fine when I boot up. I just have no notification bar.

    and we know that when you install via ROM Manager, it prompts you to wipe data and cache and I think, in retrospect and looking back, I think I only wiped cache and not data. I think. I am not 100% sure, but I think now the selection box was just wipe caches. Again, could that really cause this one glitch if that was the error I made?
  12. juhde
    Offline

    juhde Droid X Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    420
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Mexico
    it could be the culprit, especially if you're coming from froyo.

    As long as you don't by pass the initial setup, market should restore all your apps so give it a try.

    Sent from my Droid using DroidForums
  13. Lock-N-Load
    Offline

    Lock-N-Load New Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Westsiiide
    that would be so odd to have the ROM run perfect, BUT delete the notification bar and increase the spacing between rows of widgets.. that just makes no sense. Data wipe should have nothing to do with a settings such as that. Data wipe is more related to apps, settings, preferences, etc... but not on something related to a system element like a notification bar.

    you know.. I want to give it a test BUT the concept of a data wipe - and thus wiping all of my settings, preferences, apps, app settings - and then having to redo them all. Man, that sounds like hours of tedious work. ugh! even more so to test if it is the culprit. what if it is not and I just wiped my data.
  14. bendystrawboy
    Offline

    bendystrawboy New Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    797
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    you should be wiping your data between roms anyway, especially new builds, i'm sure this is your issue anyway.
  15. Lock-N-Load
    Offline

    Lock-N-Load New Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Westsiiide
    if I make a nandroid backup ROM in Recovery before wiping data, and then wipe data to install this ROM, if I roll back to my recovery I get all of that data back yes? since it is stored in my recovery ROM.

    I so dont feel like restoring data and settings and preferences just to test and see if data wiping is the fix to my issue.
  16. juhde
    Offline

    juhde Droid X Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    420
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Mexico
    Technically, the status bar is a system app, so it would have everything to do with data.

    Sent from my Droid using DroidForums
  17. juhde
    Offline

    juhde Droid X Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    420
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Mexico
    If you do that you'll just be re injecting the data that corrupted the notification bar in the first place.

    As per one of my pervious posts, as long as you don't skip the initial setup prompt, your apps will re install.

    Sent from my Droid using DroidForums
  18. juhde
    Offline

    juhde Droid X Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    420
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Mexico
    Just for perspective, I wiped my phone completely last night, and had everything restored in about 10 minutes. Doing it all manually.

    I don't see how it could possibly take "hours".

    Sent from my Droid using DroidForums
  19. Lock-N-Load
    Offline

    Lock-N-Load New Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Westsiiide
    Does wiping not wipe:

    apps
    app data
    app preferences
    phone data
    phone preferences
    phone settings
    SMS
    etc.

    so how are you getting back all of your apps and settings and prefs phone setup and such in "10 minutes" the way they were before you installed the ROM?
  20. juhde
    Offline

    juhde Droid X Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    420
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Mexico
    By navigating the phone with my finger and setting it up.

    As previously stated, market restores the apps.

    Takes about 5 minutes for them to download.

    My adwlauncher settings and desktop are backed up sd card, 10 seconds to restore.

    Any logins I just reenter. 3 minutes.

    Set my wall paper from a picture on my sd card. 30 seconds.

    Add my widgets. About a minute.

    Run through settings, changing to my liking, about a minute.

    All in all you lose sms, if you need them that badly, use a sms back up app, there are a fair few that are free.

    You're just making it into a terrible job. It's not that difficult.

    Sent from my Droid using DroidForums
Search tags for this page
how can i get my lost status bar in my android phone
,
how to redownload a status bar on android
,
how to reinstall a status bar on an android!!
,
how to reinstall my android notification bar
,
how to reinstall notification bar
,

how to reinstall notification bar on an android

,

how to reinstall status bar android

,
how to reinstall status bar samsung galaxy
,
i have a net ten phone and i lost my top bar on my phone
,

i lost my notification bar

,

i lost my notification on my android

,
i lost notification bar on my phone,,how do i replace it..pl
,
lost my notification bar
,

lost my notification bar android

,
notification bar lost galaxy nexus